Terese och Chloe Ädling debuterar med bok om ung dansare

Terese och Chloe Ädling debuterar som författare. Foto: Tapio Ädling

Chloe Ädling:

Det jag älskar med en bra bok är att man sugs in i berättelsen, man lever bland karaktärerna och att man förstår och relaterar till dem som om det vore riktiga personer.   

Det tog mig några år att fastna för böcker, men när jag väl fick upp ögonen för läsning fanns det inget bättre. Jag blev inspirerad och ville dela med mig av mitt skrivande och få andra att känna sig som jag känner mig när jag läser. 

2019 opererade jag min rygg på grund av skolios. Det blev ett bra tillfälle att utifrån mina egna erfarenheter skriva om att ha skolios och debutera som en skönlitterär författare. 

Terese Ädling:

Redan innan jag knäckte läskoden älskade jag att lyssna på berättelser. När jag själv sedan lärde mig läsa blev jag en riktig bokslukare. Som ni förstår har en stor del av uppväxttiden tillbringats på bibliotek eller med ivriga försök att skapa egna berättelser. Det resulterade i ett stort antal noveller där de flesta hamnade i byrålådan.

Sedan 2017 har jag arbetat extra med skrivande och bland annat skrivit ett antal artiklar och aktiviteter för det digitala läromedlet Clio online. 2018 deltog jag i region Uppsalas mentorskapsprogram för författare där jag hade författaren Danny Wattin som mentor.

2021 debuterar jag med barn- och ungdomsboken ”Kämpa Jessica!” som jag skrivit tillsammans med min dotter Chloe Ädling. 

Kämpa Jessica!

Kämpa Jessica!

16-årings egna erfarenheter om att dansa med skolios och smärta ledde till ny barn- och ungdomsbok.

När Jessica och Michelle inte vinner årets Unga koreografe­r säger Michelle att det är för att Jess är känslig och inte vågar testa mer komplicerade steg. Istället vinner två andra koreografe­r som gestaltat flykten från sitt hemland. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL