Stephan Mangold skriver om de stora naturvetenskapliga frågeställningarna

Debutanten Stephan Mangold. Foto: Marie de Verdier

Hur hänger allt ihop? Under hela mitt liv har jag drivits av en nyfikenhet på naturvetenskapens olika modeller för att förklara världen.

Mina föräldrar flyttade till Sverige som arbetskraftsinvandrare från det krigsskadade Europa. Min nyfikenhet togs på allvar och stimulerades av både mor och far. Idag är jag mycket tacksam för fars tekniska uppmuntran och mors humanistiska grundsyn.

Jag utbildade mig på Chalmers och är docent i Innovationsteknik. 1993 grundade jag Experimentum, ett vetenskapscenter. Den här boken är en sorts förlängning och fördjupning av de experiment som utgjorde kärnan i vetenskapscentret. Jag har alltid varit intresserad av kaosteori, relativitetsteori och kvantteori, och det har blivit drivkraften att skiva den här boken om hur allt kan hänga ihop i det holistiska paradigmet som vi nu befinner oss i.

2005 tilldelades jag Gustaf Dalén-medaljen för min verksamhet med Experimentum, den finaste utmärkelse en chalmerist kan få av Chalmersska Ingenjörsföreningen.

Vad väger en tanke? : det holistiska paradigmet

Vad väger en tanke? : det holistiska paradigmet

Nyfikenheten driver oss framåt – till nya frågor, till nya överraskande svar. Stephan Mangold, fysiker och uppfinnare, skriver om de stora naturvetenskapliga frågeställningarna på ett lättbegripligt sätt i sin tankeväckande populärfackliga bok Vad väger en tanke? Det holistiska paradigmet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL