Stephen King-romanen The running man ska bli film igen

Stephen King
Stephen King, här på en bild från 2018, skrev romanen "Den flyende mannen" under pseudonymen Richard Bachman. Foto: Evan Agostini/AP/TT.

Den dystopiska roman The running man av Stephen King, på svenska utgiven som Den flyende mannen 1988, ska åter bli film rapporterar Deadline.

Den här gången ska filmen, till skillnad från 1980-talsrullen med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen, hålla sig nära romanen, som handlar om en man som i ett USA i förfall försöker ta sig igenom en realityserie med livet i behåll.

Bakom den nya filmen står engelsmannen Edgar Wright, mest känd för ”Shaun of the dead” och ”Baby driver” och senare i år aktuell med thrillern ”Last night in Soho”. Vem som ska axla Schwarzeneggers roll är ännu inte spikat.

Boktugg: Då kanske vi kan förvänta oss en återutgivning av romanen på svenska, med nytt filmomslag som numera är vanligt vid filmatiseringar? Boken gas förresten ut under pseudonymen Richard Bachman som Stephen King använde. Faktum är att King hann ge ut fyra romaner: Raseri (Rage), Maratonmarschen (The Long Walk), Vägbygge (Roadwork) och Den flyende mannen (The Running Man) under namnet innan någon upptäckte det 1985 då den femte boken Förbannelse (Thinner) kommit ut. Till Sverige kom böckerna först efter att det avslöjats att den verklige författaren var Stephen King.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL