ANNONS

Stephen King
Stephen King, här på en bild från 2018, skrev romanen "Den flyende mannen" under pseudonymen Richard Bachman. Foto: Evan Agostini/AP/TT.

Stephen King-romanen The running man ska bli film igen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den dystopiska roman The running man av Stephen King, på svenska utgiven som Den flyende mannen 1988, ska åter bli film rapporterar Deadline.

Den här gången ska filmen, till skillnad från 1980-talsrullen med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen, hålla sig nära romanen, som handlar om en man som i ett USA i förfall försöker ta sig igenom en realityserie med livet i behåll.

Bakom den nya filmen står engelsmannen Edgar Wright, mest känd för ”Shaun of the dead” och ”Baby driver” och senare i år aktuell med thrillern ”Last night in Soho”. Vem som ska axla Schwarzeneggers roll är ännu inte spikat.

Boktugg: Då kanske vi kan förvänta oss en återutgivning av romanen på svenska, med nytt filmomslag som numera är vanligt vid filmatiseringar? Boken gas förresten ut under pseudonymen Richard Bachman som Stephen King använde. Faktum är att King hann ge ut fyra romaner: Raseri (Rage), Maratonmarschen (The Long Walk), Vägbygge (Roadwork) och Den flyende mannen (The Running Man) under namnet innan någon upptäckte det 1985 då den femte boken Förbannelse (Thinner) kommit ut. Till Sverige kom böckerna först efter att det avslöjats att den verklige författaren var Stephen King.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Varför byggdes det aldrig någon järnväg till Sigtuna?

Det byggdes aldrig någon järnväg mellan Sigtuna och Ängsö – och våra industrisamhällen finns inte längre för de har ersatts av en global by.

Författaren Crister Mattsson bor sedan många år i Sigtuna och har skrivit om flera olika saker.  Även i denna bok har Sigtuna en central roll.

Att järnvägen passerade utanför staden innebar att staden inte utvecklades utan levde kvar i det förgångna. Här finns minnesmärken ända sedan medeltiden och vikingatiden.

Kommunikation har alltid varit den främsta drivkraften för samhällsutveckling,

– Numera lever vi alla i en global by. Den gamla byn har ersatts av den globala, säger han och tillägger:

– Boken är egentligen en filosofisk betraktelse över utvecklingen.

Crister Mattsson bor i Sigtuna. Han har bland annat skrivit böckerna En vägvisare i Sigtuna, och romanen, Det oväntade i Sigtuna.

(...) Läs hela artikeln »