ANNONS

Stephen King-romanen The running man ska bli film igen

Stephen King
Stephen King, här på en bild från 2018, skrev romanen "Den flyende mannen" under pseudonymen Richard Bachman. Foto: Evan Agostini/AP/TT.

Den dystopiska roman The running man av Stephen King, på svenska utgiven som Den flyende mannen 1988, ska åter bli film rapporterar Deadline.

Den här gången ska filmen, till skillnad från 1980-talsrullen med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen, hålla sig nära romanen, som handlar om en man som i ett USA i förfall försöker ta sig igenom en realityserie med livet i behåll.

Bakom den nya filmen står engelsmannen Edgar Wright, mest känd för ”Shaun of the dead” och ”Baby driver” och senare i år aktuell med thrillern ”Last night in Soho”. Vem som ska axla Schwarzeneggers roll är ännu inte spikat.

Boktugg: Då kanske vi kan förvänta oss en återutgivning av romanen på svenska, med nytt filmomslag som numera är vanligt vid filmatiseringar? Boken gas förresten ut under pseudonymen Richard Bachman som Stephen King använde. Faktum är att King hann ge ut fyra romaner: Raseri (Rage), Maratonmarschen (The Long Walk), Vägbygge (Roadwork) och Den flyende mannen (The Running Man) under namnet innan någon upptäckte det 1985 då den femte boken Förbannelse (Thinner) kommit ut. Till Sverige kom böckerna först efter att det avslöjats att den verklige författaren var Stephen King.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL