Susanna Alakoski tillbaka med ny roman om kvinnors arbete: Londonflickan

Författaren Susanna Alakoski är aktuell med romanen "Londonflickan". Arkivbild: Stina Stjernkvist/TT.

Susanna Alakoski fortsätter sin svit med romaner om kvinnors liv och arbete under nittonhundratalet. I augusti kommer Londonflickan, uppföljaren till Bomullsängeln som var den första av fyra delar.

Boken handlar om Greta som har lämnat sin mamma Hilda och bomullsfabriken i Vasa för ett bättre liv i Stockholm. Där arbetar hon på den nyöppnade krogen Riche, men får jobb hos familjen Conley och hamnar i London. Hon umgås med barnflickor från Schweiz och Italien, lär sig engelska och träffar Elizabeth Taylor och Frank Sinatra – medan Hilda blir kvar i en industri som pressas allt mer av automatisering och konkurrens.

Susanna Alakoski debuterade 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset. Hennes Bomullsängeln har sålt i ungefär 60 000 exemplar. Londonflickan ges ut i augusti.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL