ANNONS

Samarbetet mellan Läsrörelsen och McDonald’s avslutas efter 19 år

Ett mångårigt samarbete mellan Läsrörelsen och McDonald's kring Bok Happy Meal har avslutats. Foto: Istock

2001 inleddes ett samarbete mellan Läsrörelsen och McDonald’s kring barnböcker i Happy Meal. Nu avslutas samarbetet, 127 titlar och 22,9 miljoner exemplar senare.

Samarbetet som inleddes år 2001 mellan Läsrörelsen och McDonald’s kring Bok Happy Meal är avslutat. Totalt blev det 127 titlar av 114 olika upphovspersoner i en total upplaga på 22,9 miljoner barn- och bilderböcker, varav 6,9 miljoner böcker i de övriga nordiska länderna. Titlarna valdes ut av Marianne von Baumgarten-Lindberg från Läsrörelsens styrelse.

Syftet var att stimulera föräldrars läsning av bilderböcker och högläsning för sina barn. Den första boken i Bok Happy Meal var ABC av Lennart Hellsing och Poul Ströyer. Den sista boken var den specialskrivna klimatboken Heja jorden! av Jörn Spolander och Stina Wirsén.

Detta betyder dock inte att det är slut med böcker på McDonald’s. Men det sker inte längre i samarbete med Läsrörelsen, istället tar McDonald’s själva fram böckerna internationellt.

Senast häromdagen skrev vi om att den konkurrerande hamburgerkedjan Max Burgers slår ihop sig med Tukan förlag i ett liknande samarbete kring böcker i barnmenyerna.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL