Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers som börjar med böcker istället för leksaker som gåva i barnmenyerna. Foto: Pressbild/Max Burgers

Max Burgers byter leksaker mot böcker – 5 miljoner barnböcker delas ut

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I ett samarbete med Tukan förlag erbjuder hamburgerkedjan Max under resten av 2020 och 2021 böcker istället för leksaker i sina barnmenyer.

– På Max har vi alltid valt leksaker som kommer till användning om och om igen och böcker är bland de allra mest populära gåvorna. Som pappa gillar jag verkligen att väcka läsglädjen hos mina barn och det är något som vi på Max också vill föra vidare och uppmuntra. Jag hoppas att vår boksatsning kommer att uppskattas av både barn och föräldrar, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers, i ett pressmeddelande. 

Samarbetet sker med Tukan förlag och inledningsvis handlar det om att dela ut 5 miljoner sagoböcker, målarböcker och pysselböcker i barnmenyerna.

Exempel på titlar är Bonden Blom – En rolig överraskning, Camilla Läckbergs Super-Charlie och lejonjakten och Lek & lär med djur. Dessutom har en av Sveriges största illustratör av målarböcker, Hanna Karlzon, tagit fram två exklusiva målarböcker endast till Max gäster.

– Vi på Tukan förlag tycker att detta på alla sätt är ett fantastiskt initiativ av Max. De sätter en ny standard genom att satsa långsiktigt på böcker. Det är bra med tanke på miljön och dessutom främjar det barns läsning, utveckling och kreativitet. Vi är enormt glada att få vara med och vi hoppas att böckerna ska inspirera till såväl läsning som pyssel och kreativ färgläggning, säger Johan Dagman på Tukan förlag. 

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL