ANNONS

Max Burgers byter leksaker mot böcker – 5 miljoner barnböcker delas ut

Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers som börjar med böcker istället för leksaker som gåva i barnmenyerna. Foto: Pressbild/Max Burgers

I ett samarbete med Tukan förlag erbjuder hamburgerkedjan Max under resten av 2020 och 2021 böcker istället för leksaker i sina barnmenyer.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

– På Max har vi alltid valt leksaker som kommer till användning om och om igen och böcker är bland de allra mest populära gåvorna. Som pappa gillar jag verkligen att väcka läsglädjen hos mina barn och det är något som vi på Max också vill föra vidare och uppmuntra. Jag hoppas att vår boksatsning kommer att uppskattas av både barn och föräldrar, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers, i ett pressmeddelande. 

Samarbetet sker med Tukan förlag och inledningsvis handlar det om att dela ut 5 miljoner sagoböcker, målarböcker och pysselböcker i barnmenyerna.

Exempel på titlar är Bonden Blom – En rolig överraskning, Camilla Läckbergs Super-Charlie och lejonjakten och Lek & lär med djur. Dessutom har en av Sveriges största illustratör av målarböcker, Hanna Karlzon, tagit fram två exklusiva målarböcker endast till Max gäster.

– Vi på Tukan förlag tycker att detta på alla sätt är ett fantastiskt initiativ av Max. De sätter en ny standard genom att satsa långsiktigt på böcker. Det är bra med tanke på miljön och dessutom främjar det barns läsning, utveckling och kreativitet. Vi är enormt glada att få vara med och vi hoppas att böckerna ska inspirera till såväl läsning som pyssel och kreativ färgläggning, säger Johan Dagman på Tukan förlag. 

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL