ANNONS

Ulrika Kärnborg skriver roman om Drottning Kristina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ulrika Kärnborg är tillbaka med en roman om stormaktstidens Sverige. Lejonburen skildrar Drottning Kristina, som instängd på slottet Versailles ser tillbaka på sitt stormiga liv.
När hon är sex år gammal dödas hennes far i kriget. Själv uppfostras hon av kanslern Axel Oxenstierna, för att kunna ta över styret men framförallt för att bli ett gynnsamt parti som ska säkra freden. Ulrika Kärnborg skildrar vad som händer den dagen hon börjar fatta sina egna beslut.
Kärnborg debuterade som skönlitterär författare 2008 med Myrrha och 2015 kom Saturnus tecken, som också den utspelar sig i stormaktstidens Sverige. (TT)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL