Bookbeats mål med lansering i Danmark: Minst 100 000 kunder

Även Danmark får nu en dansk Bookbeat-app och fler danska böcker i tjänsten. Lanseringen påbörjas nu med körs i stor skala först längre fram i sommar. Foto: Bookbeat.

Nu lanseras Bookbeat på allvar på den danska marknaden och tjänsten översätts till danska. Det långsiktiga målet: minst 100 000 betalande användare.

– Av alla marknader vi analyserat det senaste året är Danmark den vi ser mest potential i. Kundbehovet, ett fantastiskt innehåll och fortsatt investeringsvilja hos de lokala förlagen är på plats. Vi har redan visat att BookBeat står sig väl i hård konkurrens och ser utrymme för fler spelare som via produktinnovation kan få hela danska marknaden att växa mer än den gör. På sikt ska vi få minst 100 000 av de 5,8 miljoner danskarna att välja BookBeat, säger Niclas Sandin, VD på Bookbeat, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Sedan ett år tillbaka finns Bookbeat på hela 28 europeiska marknader. I de flesta länder är det dock bara en engelskspråkig webbplats och app som gäller. Sverige, Finland och Tyskland har varit kärnmarknaderna där tjänsten översatts och lokala team har skapats. Nu adderas Danmark till listan över Bookbeats kärnmarknader, i samband med att avtal träffats med de stora danska förlagen och tjänsten översatts till det lokala språket.

”De breda lanseringskampanjerna beräknas starta i slutet av sommaren. Långsiktiga målet för lanseringen i Danmark är minst 100 000 betalande användare”, skriver Bookbeat. 

Med anledning av coronaepidemin kommer lanseringen ske steg för steg från slutet av sommaren i högsta möjliga takt. Rekryteringen av det team som kommer att ansvara för lanseringen på den danska marknaden pågår. 

Bookbeats ägare Bonnier Books driver det nystartade förlaget Gutkind på den danska marknaden och alldeles nyligen köpte Bonnier även Strawberry Publishings danska förlagsverksamhet.

Storytel är dominerande även på den danska marknaden där de opererar under namnet Mofibo (som kommer från den danska konkurrent som köptes 2016). Sedan tidigare finns även Nextory i Danmark liksom den internationella Bookmate samt Politiken Books som sedan 1 juli 2019 är en del av Saxo Premium (Politiken köpte nätbokhandeln Saxo 2018). Det är många som ska slåss om marknaden för ljudböcker i mobilen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.