ANNONS

Bookbeats mål med lansering i Danmark: Minst 100 000 kunder

Även Danmark får nu en dansk Bookbeat-app och fler danska böcker i tjänsten. Lanseringen påbörjas nu med körs i stor skala först längre fram i sommar. Foto: Bookbeat.

Nu lanseras Bookbeat på allvar på den danska marknaden och tjänsten översätts till danska. Det långsiktiga målet: minst 100 000 betalande användare.

– Av alla marknader vi analyserat det senaste året är Danmark den vi ser mest potential i. Kundbehovet, ett fantastiskt innehåll och fortsatt investeringsvilja hos de lokala förlagen är på plats. Vi har redan visat att BookBeat står sig väl i hård konkurrens och ser utrymme för fler spelare som via produktinnovation kan få hela danska marknaden att växa mer än den gör. På sikt ska vi få minst 100 000 av de 5,8 miljoner danskarna att välja BookBeat, säger Niclas Sandin, VD på Bookbeat, i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Sedan ett år tillbaka finns Bookbeat på hela 28 europeiska marknader. I de flesta länder är det dock bara en engelskspråkig webbplats och app som gäller. Sverige, Finland och Tyskland har varit kärnmarknaderna där tjänsten översatts och lokala team har skapats. Nu adderas Danmark till listan över Bookbeats kärnmarknader, i samband med att avtal träffats med de stora danska förlagen och tjänsten översatts till det lokala språket.

”De breda lanseringskampanjerna beräknas starta i slutet av sommaren. Långsiktiga målet för lanseringen i Danmark är minst 100 000 betalande användare”, skriver Bookbeat. 

ANNONS

Med anledning av coronaepidemin kommer lanseringen ske steg för steg från slutet av sommaren i högsta möjliga takt. Rekryteringen av det team som kommer att ansvara för lanseringen på den danska marknaden pågår. 

Bookbeats ägare Bonnier Books driver det nystartade förlaget Gutkind på den danska marknaden och alldeles nyligen köpte Bonnier även Strawberry Publishings danska förlagsverksamhet.

Storytel är dominerande även på den danska marknaden där de opererar under namnet Mofibo (som kommer från den danska konkurrent som köptes 2016). Sedan tidigare finns även Nextory i Danmark liksom den internationella Bookmate samt Politiken Books som sedan 1 juli 2019 är en del av Saxo Premium (Politiken köpte nätbokhandeln Saxo 2018). Det är många som ska slåss om marknaden för ljudböcker i mobilen.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se