Även Danmark får nu en dansk Bookbeat-app och fler danska böcker i tjänsten. Lanseringen påbörjas nu med körs i stor skala först längre fram i sommar. Foto: Bookbeat.

Bookbeats mål med lansering i Danmark: Minst 100 000 kunder

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nu lanseras Bookbeat på allvar på den danska marknaden och tjänsten översätts till danska. Det långsiktiga målet: minst 100 000 betalande användare.

– Av alla marknader vi analyserat det senaste året är Danmark den vi ser mest potential i. Kundbehovet, ett fantastiskt innehåll och fortsatt investeringsvilja hos de lokala förlagen är på plats. Vi har redan visat att BookBeat står sig väl i hård konkurrens och ser utrymme för fler spelare som via produktinnovation kan få hela danska marknaden att växa mer än den gör. På sikt ska vi få minst 100 000 av de 5,8 miljoner danskarna att välja BookBeat, säger Niclas Sandin, VD på Bookbeat, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Sedan ett år tillbaka finns Bookbeat på hela 28 europeiska marknader. I de flesta länder är det dock bara en engelskspråkig webbplats och app som gäller. Sverige, Finland och Tyskland har varit kärnmarknaderna där tjänsten översatts och lokala team har skapats. Nu adderas Danmark till listan över Bookbeats kärnmarknader, i samband med att avtal träffats med de stora danska förlagen och tjänsten översatts till det lokala språket.

”De breda lanseringskampanjerna beräknas starta i slutet av sommaren. Långsiktiga målet för lanseringen i Danmark är minst 100 000 betalande användare”, skriver Bookbeat. 

Med anledning av coronaepidemin kommer lanseringen ske steg för steg från slutet av sommaren i högsta möjliga takt. Rekryteringen av det team som kommer att ansvara för lanseringen på den danska marknaden pågår. 

Bookbeats ägare Bonnier Books driver det nystartade förlaget Gutkind på den danska marknaden och alldeles nyligen köpte Bonnier även Strawberry Publishings danska förlagsverksamhet.

ANNONS

Storytel är dominerande även på den danska marknaden där de opererar under namnet Mofibo (som kommer från den danska konkurrent som köptes 2016). Sedan tidigare finns även Nextory i Danmark liksom den internationella Bookmate samt Politiken Books som sedan 1 juli 2019 är en del av Saxo Premium (Politiken köpte nätbokhandeln Saxo 2018). Det är många som ska slåss om marknaden för ljudböcker i mobilen.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Ett 50-tal titlar på Bokinfo, exempelvis novellsamlingen Vad vi pratar om när vi pratar om kärlek av Raymond Carver, barnböckerna Mormor till reapris av A.K Sydegård och Nytt liv av Christina Wahldén. Samt den givna favoriten för hästälskande i alla åldrar: Mulle Jubileumsutgåva 1972-2022 av Lena Furberg (läs gärna vår tidigare intervju med Lena Furberg och vad vi tidigare skrivit om Mulle-seriens 50-årsjubileum).

🎂 Födelsedagar: Kerstin Thorvall (1925-2010) var född den 12 augusti. Hon debuterade med tonårsboken Boken till dig (1959) och skrev därefter barn-, ungdoms- och vuxenböcker. Några av de mest uppmärksammade var Det mest förbjudna och När man skjuter arbetare (som belönades med Moa Martinson-priset).

🐘 Den 12 augusti firar man Internationella elefantdagen, Internationella ungdomsdagen och Vinylskivans dag. Vi kan konstatera att ljudböcker på vinylskiva inte är så vanligt idag – även om det var så det började. Den som vill lära mer om elefanter kan exempelvis läsa Elefanten av Jenni Desmond eller Mannen som talade med elefanter : ett liv i frihet på den afrikanska savannen av Lawrence Anthony.🧟 Trendgenrer. Vilka genrer blir hetast framöver? The Bookseller har frågat brittiska agenter och redaktörer som ser växande nya trender i form av ”stealth-help” (som hjälper folk att förbättra sina liv utan att vara självhjälpsböcker) och ”cli-fi” (= klimatfiktion som dock funnits i över tjugo år, Boktugg skrev om cli-fi för två år sedan och ordet kvalade till och med in på nyordslistan 2020). Även ”gothic fiction” och ”horror” (skräck och ruskiga övernaturliga romaner) verkar gå mot en ny storhetstid, som ett resultat av framgångarna för tv-serier som Stranger Things. Ska man tala genreöverskridande blir det en mix av historiska romaner och fantasy. Vad vore en trendspaning utan att nämna TikTok som möblerar om bokhandlarnas hyllor? Här är genren ”rom coms” (romantiska komedier) en vinnare.

🕴️ Nya ägare. Det digitala utbildningsförlaget Bonnier Education/Clio får ny ägare i form av Egmontägda Lindhardt og Ringhof Uddanelse. Därmed lämnar Bonniers ännu en gång läromedelssektorn.

📚 Ny bokhandel. Det samhällsengagerade och lokala synsättet fortsätter att vara i fokus när Linköpings bokhandel i morgon slår upp dörrarna. Bokcaféet i lokalen ska vara såväl en mötesplats som en samlingsplats för olika kulturella event, såväl litterära som andra.


Uppdateras under dagen …