Danska Bonnierförlaget Gutkind presenterar sina första författare

Jacob Søndergaard, förlagschef på det nya Bonnierägda förlaget Gutkind Publishers. Foto: Pressbild/Bonnier Books

Det nya förlaget Gutkind etablerar sig i Danmark och har skrivit avtal med en handfull danska författare, däribland Helle Helle.

I november 2019 meddelade Bonnier Books att de lanserar förlaget Gutkind i Danmark, under ledning av Jacob Søndergaard som förlagschef och Jim Zetterlund från Bonnier Books som CEO.

Än så länge har förlaget skrivit avtal med Helle Helle, Vita Andersen, Lotte Kaa Andersen, Stine Pilgaard, Kristina Stoltz, Caroline Albertine Minor, Tine Høeg, Lotte Kirkeby och Emma Bess. Samtliga har nya böcker på väg under 2020 och 2021.

– Jag gläder mig åt att bli en del av ett splitter nytt förlags historia. Må Gutkind leva längre än oss andra, säger Helle Helle i ett pressmeddelande. 

Avtal med flera andra författare är på gång, och man har också köpt in översättningsrättigheter till flera utländska författarskap.

– Jag kunde inte ha drömt om en bättre början för ett nytt litterärt förlag, kommenterar förlagschefen Jacob Søndergaard i pressmeddelandet, och säger att han är mycket stolt över listan av författare.

– Detsamma gäller teamet. Vi har lyckats knyta till oss fyra erfarna, mycket kompetenta personer som tillsammans kommer att utgöra grunden för Gutkind, och som strävar efter att skapa ett varmt, levande och ambitiöst förlag. Allt detta innebär att jag har stora förhoppningar för framtiden, säger Jacob Søndergaard.

Teamet består än så länge av Louise Kønigsfeldt, senior redaktör, assisterende förläggare Esthi Kunz, samt sälj- och marknadschef Joel Haviv. Mette König tillträder som presschef den 1 februari 2020.

Förlaget kommer att ge ut både dansk och översatt litteratur för vuxna.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL