ANNONS

Danska Bonnierförlaget Gutkind presenterar sina första författare

Jacob Søndergaard, förlagschef på det nya Bonnierägda förlaget Gutkind Publishers. Foto: Pressbild/Bonnier Books

Det nya förlaget Gutkind etablerar sig i Danmark och har skrivit avtal med en handfull danska författare, däribland Helle Helle.

I november 2019 meddelade Bonnier Books att de lanserar förlaget Gutkind i Danmark, under ledning av Jacob Søndergaard som förlagschef och Jim Zetterlund från Bonnier Books som CEO.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Än så länge har förlaget skrivit avtal med Helle Helle, Vita Andersen, Lotte Kaa Andersen, Stine Pilgaard, Kristina Stoltz, Caroline Albertine Minor, Tine Høeg, Lotte Kirkeby och Emma Bess. Samtliga har nya böcker på väg under 2020 och 2021.

– Jag gläder mig åt att bli en del av ett splitter nytt förlags historia. Må Gutkind leva längre än oss andra, säger Helle Helle i ett pressmeddelande. 

Avtal med flera andra författare är på gång, och man har också köpt in översättningsrättigheter till flera utländska författarskap.

– Jag kunde inte ha drömt om en bättre början för ett nytt litterärt förlag, kommenterar förlagschefen Jacob Søndergaard i pressmeddelandet, och säger att han är mycket stolt över listan av författare.

ANNONS

– Detsamma gäller teamet. Vi har lyckats knyta till oss fyra erfarna, mycket kompetenta personer som tillsammans kommer att utgöra grunden för Gutkind, och som strävar efter att skapa ett varmt, levande och ambitiöst förlag. Allt detta innebär att jag har stora förhoppningar för framtiden, säger Jacob Søndergaard.

Teamet består än så länge av Louise Kønigsfeldt, senior redaktör, assisterende förläggare Esthi Kunz, samt sälj- och marknadschef Joel Haviv. Mette König tillträder som presschef den 1 februari 2020.

Förlaget kommer att ge ut både dansk och översatt litteratur för vuxna.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se