ANNONS

Ytterligare sex medverkande hoppar av Littfest på grund av Coronaviruset

Den finlandssvenska författaren Monika Fagerholm kommer inte till Umeå internationella litteraturfestival, Littfest. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Littfest i Umeå drabbas av fler avhopp på grund av coronaviruset. Ytterligare fyra författare ställer in sin medverkan, däribland finlandssvenska Monika Fagerholm och ryske Michail Sjisjkin.

Även de svenska författarna Gunnar D Hansson och Linda Boström Knausgård uteblir liksom kulturskribenterna och översättarna Stefan Ingvarsson och Yukiko Duke.

”Det är givetvis tråkigt att festivalen drabbas av ytterligare avhopp, men vi har all förståelse för deras beslut”, säger Elenor Nordström, en av Littfest koordinatorer, i ett pressmeddelande.

Umeå internationella litteraturfestival, Littfest, har tidigare meddelat att Jonathan Safran Foer och Helle Helle inte kommer. Arrangörerna jobbar dock för att båda dessa författare ska kunna genomföra sina respektive seminarier via videolänk.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se