Ytterligare sex medverkande hoppar av Littfest på grund av Coronaviruset

Den finlandssvenska författaren Monika Fagerholm kommer inte till Umeå internationella litteraturfestival, Littfest. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Littfest i Umeå drabbas av fler avhopp på grund av coronaviruset. Ytterligare fyra författare ställer in sin medverkan, däribland finlandssvenska Monika Fagerholm och ryske Michail Sjisjkin.

Även de svenska författarna Gunnar D Hansson och Linda Boström Knausgård uteblir liksom kulturskribenterna och översättarna Stefan Ingvarsson och Yukiko Duke.

”Det är givetvis tråkigt att festivalen drabbas av ytterligare avhopp, men vi har all förståelse för deras beslut”, säger Elenor Nordström, en av Littfest koordinatorer, i ett pressmeddelande.

Umeå internationella litteraturfestival, Littfest, har tidigare meddelat att Jonathan Safran Foer och Helle Helle inte kommer. Arrangörerna jobbar dock för att båda dessa författare ska kunna genomföra sina respektive seminarier via videolänk.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.