ANNONS

En Tintin-teckning har sålts för fyra miljoner kronor på en auktion i Paris. Arkivbild: Claudio Bresciani / TT.

Originalteckning ur Tintin-serie såld för fyra miljoner kr

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En originalteckning från det åttonde seriealbumet om Tintin, ”Kung Ottokars spira”, såldes på onsdagen för motsvarande fyra miljoner kronor på en auktion i Paris.

Teckningen, som ritades av Tintin-skaparen Hergé 1938, föreställer Tintin och Milou i kamp med ett gäng tjuvar om kung Ottokars spira.

Så sent som i juni såldes en originalteckning från 1930, som användes till det första publicerade Tintin-omslaget, för motsvarande 10,4 miljoner kronor på en auktion i Dallas i USA.

Böckerna om Tintin har sålts i över 200 miljoner exemplar och har översatts till fler än 70 språk.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL