fbpx

Margaret Atwood laddar för turné med 500 000 ex – redan fullt hus på flera håll

Författaren Margaret Atwood har bland annat skrivit Handmaid's Tale, boken bakom tv-serien med samma namn. Foto: Jean Malek.

Den 10 september kommer Margaret Atwoods The Testaments. Doubleday trycker 500 000 exemplar i första upplagan och räknar med en utsåld turné. Boken släpps samtidigt i Sverige – men ljudboken dröjer till november.

Här hemma förväntas den sjätte delen i Millennium-serien bli höstens kanske största titel. Men vem vet ifall Margaret Atwoods uppföljare till Tjänarinnans berättelse kan bli en konkurrent även i Sverige? På den amerikanska marknaden tror branschen att det blir höstens storsäljare.

Förlaget Doubleday har aviserat en förstaupplaga på hela 500 000 exemplar. Flera bokhandlar runtom i USA kommer att livestreama Atwoods redan utsålda framträdande på Lytellton Theatre i London på utgivningsdagen den 10 september. Hon kommer då att prata om sin karriär som författare och berätta varför hon återvänder till Gilead 34 år efter utgivningen av Handmaid’s Tale. Det framträdandet kommer för övrigt att kunna ses livesänt på en rad biografer runtom i Sverige också.

Det officiella releasepartyt för boken kommer att ske kvällen före, den 9 september på Waterstones Piccadilly i London. Det blir startskottet på en internationell turné där hon besöker 22 platser i Storbritannien, USA och Kanada. Minst åtta av dessa är redan utsålda.

ANNONS

– Två av evenemangen i USA är redan utsålda och de övriga har mycket få biljetter kvar. Vi räknar med att det blir en utsåld turné, säger Doubledays PR-chef Todd Doughty till Publishers Weekly.

En indiebokhandlare i USA, Next Chapter Booksellers i St Paul, Minnesota, kommer sent på kvällen den 9 september att börja sälja inslagna exemplar av The Testaments och lyssna till högläsning av det sista kapitlet i Handmaid’s Tale innan de gemensamt vid tolvslaget (då det blir den 10 september) öppnar sina bokpaket och lyssnar på högläsning av det första kapitlet i The Testaments.

Gileads döttrar som ljudbok på svenska i november

Den svenska utgåvan Gileads döttrar har officiellt utgivningsdatum den 11 september, enligt Bokinfo men Norstedts har tidigare meddelat att den släpps samtidigt i Sverige som resten av världen. Hur många exemplar Norstedts trycker i första upplagan avslöjar de inte. De anser att det är mer lönsamt att göra flera tilltryck än ett stort förstatryck som tynger lagret.

Förutom pappersboken undrar förstås alla om boken kommer i digitala format. Utgivningsdag på eboken är satt till 7 oktober.

– Ljudboken släpps i november, enligt önskemål från författaren. Gileads döttrar släpps på alla streamingtjänster och för styckesförsäljning samtidigt, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts förlagsgrupp.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny