fbpx

Världssläpp för Margaret Atwoods nya bok i september – samtal med författaren livesänds på bio

Författaren Margaret Atwood har bland annat skrivit Handmaid's Tale, boken bakom tv-serien med samma namn. Foto: Jean Malek.

I samband med releasen av Margaret Atwoods nya bok Gileads döttrar kommer ett författarsamtal från London att livesändas på bio den 10 september.

I höst släpps Margaret Atwoods uppföljare till Tjänarinnans berättelse, Gileads döttrar (The Testaments) samtidigt på flera språk. I samband med detta livesänder Folkets Hus och Parker ett unikt samtal från National Theatres scen i London till biografer i Sverige, den 10 september kl 20.30.

Under samtalet, som leds av programledaren och författaren Samira Ahmed, diskuteras bland annat den nya boken, Margaret Atwoods långa karriär och varför hon valt att återvända till berättelsen från Tjänarinnans berättelse, 34 år efter originalet. 

ANNONS

— Jag är mycket glad över att lanseringen av Gileads döttrar inte bara sker i London den 10 september, utan också direktsänt på över 1 000 biografer i hela världen. Jag kan inte vara fysiskt på alla platser samtidigt, men jag ser fram emot att nå så många läsare via bioduken, säger Margaret Atwood i ett pressmeddelande.

Flera välkända skådespelare kommer att läsa delar ur den nya romanen, och det kommer att visas filmat dokumentärt material från Atwoods hela karriär. Biopubliken i London får även möjlighet att ställa frågor till författaren. Här finns en lista över vilka svenska biografer som kommer att visa författarsamtalet (uppdateras löpande). 

Tjänarinnans berättelse (The Handmaid’s Tale) släpptes 1985 och hamnade åter på bästsäljarlistorna i samband med att Donald Trump valdes till president, och att den prisbelönta tv-serien började sändas 2017. Den engelskspråkiga utgåvan har sålt i över 8 miljoner exemplar i hela världen.

Gileads döttrar släpps på svenska av Norstedts i september, samtidigt som det engelska originalet. Den utspelas femton år efter Tjänarinnans berättelse och utgår från tre andra kvinnor som berättar om sina liv i den kristna fundamentalistiska staten Gilead.

– Kära bokläsare. Allt ni frågat mig om Gilead och hur den världen är uppbyggd har tjänat som inspiration för denna roman. Fast inte bara. Den andra inspirationskällan är den värld vi lever i idag, säger Margaret Atwood om boken.

Margaret Atwood har skrivit över femtio böcker, allt från romaner och poesi till kritiska essäer. Flera av hennes böcker har filmatiserats. Bland hennes romaner återfinns Tjänarinnans berättelse, Oryx och Crake, Alias Grace, Kattöga, Den blinde mördaren, Häxyngel, Syndaflodens år och Den ätbara kvinnan.

Värt att notera – Norstedts har redan öppnat upp för förhandsbeställningar av boken i samarbete med Adlibris.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny