fbpx

Patrik Svenssons debut Ålevangeliet gör utlandssuccé före utgivning

Patrik Svensson. Foto: Emil Malmborg

Kulturjournalisten Patrik Svenssons debutroman faller de utländska förlagen i smaken. Flera månader före utgivning är den såld till fler än ett dussin länder.

I augusti 2019 släpps Patrik Svenssons debut Ålevangeliet på Albert Bonniers förlag. Bonnier Rights har emellertid redan nu sålt utlandsrättigheterna till 14 länder, och ytterligare 6 är på gång.

– Redan när jag läste en tidig version av Ålevangeliet för flera månader sedan visste jag att detta skulle bli stort. Jag älskar språket, ämnet, upplägget, allt. Med en internationell respons utan motstycke, med erbjudanden från tjugo marknader på två-tre veckor, ser vi fram emot att följa ålarnas resa över världen, säger agenten Elisabet Brännström i ett pressmeddelande.

Patrik Svensson (f. 1972) är journalist vid Sydsvenskans kulturredaktion och bor i Malmö med sin familj. Ålevangeliet är hans första bok.

ANNONS

– Ålevangeliet är en bok som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, av naturliga skäl då den handlar om min pappa och våra gemensamma upplevelser under min barndom, säger Patrik Svensson. Och också eftersom den handlar om ett ämne som så länge knöt oss samman: ålen, denna mystiska, magiska fisk som håller på att utrotas, vilket skulle göra världen till en mycket blekare plats – och det är kanske kärnan i bokens hjärta.

Bonnier Rights har sålt Ålevangeliet till följande länder:

UK + Commonwealth – Picador
USA – Ecco
Brasilien – Intrinseca
Danmark – Gads Forlag
Estland – Tänapäev
Finland – Tammi
Ungern  – Atheneaum
Island – Benedikt
Israel – Modan
Italien – Guanda
Litauen – Baltos Lankos
Nederländerna – Thomas Rap
Norge – Gyldendal Norsk
Spanien – Libros del Asteroide


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Relaterade nyheter

Stäng meny