fbpx

Claire Messud och Michael Ondaatje till författarscenen i Stockholm 2019

Claire Messud (Foto: Claudio Bresciani/TT) och kanadensiske författaren Michael Ondaatje (Foto: Anders Wiklund/TT) kommer till Internationell författarscen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm under våren 2019.

Claire Messud, Chigozie Obioma och Michael Ondaatje. Det är några av de författare som kommer till Internationell författarscen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm under våren 2019.

Först ut under vårsäsongen är den tyske författaren Durs Grünbein, vars bok Om snön från 2003 kom i svensk översättning i år. Boken handlar om den franske filosofen René Descartes liv och sträcker sig fram till dennes ödesdigra vistelse i Stockholm 1649–1650.

Grünbein bevistar författarscenen den 16 januari. Senare under våren kommer bland annat den danska författaren Suzanne Brögger, det amerikanska stjärnskottet Tommy Orange, brittiska Deborah Levy och Chigozie Obioma från Nigeria.

För dem som älskade Den engelske patienten kan ett besök på författarscenen vara på sin plats den 16 april. Då kommer den kanadensiske författaren Michael Ondaatje dit, med senaste boken Warlight i bagaget.

ANNONS

Säsongen avslutas med ett besök av amerikanska Claire Messud i maj och I love Dick-författaren Chris Kraus den 3 juni.

Eftersom Kulturhuset Stadsteatern renoveras under 2019 kommer författarscenen att flytta ut till lokaler som Årsta Folkets hus och Under fontänen.

Text: TT

Program Internationell författarscen Stockholm våren 2019

16/1 Durs Grünbein
29/1 Nils Fredrik Dahl
14/2 Suzanne Brögger
19/2 Tommy Orange
14/3 Nathacha Appanah
18/3 David Sedaris
25/3 Deborah Levy
9/4 Chigozie Obioma
11/4 Kristen Roupenian
16/4 Michael Ondaatje
25/4 Maria Stepanova
7/5 Alice Zeniter
9/5 Eileen Myles
Maj Claire Messud
3/6 Chris Kraus
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny