fbpx

Bonnierförlagen rekryterar Susanna Romanus till ny hemlig utgivningslinje

Bonnierförlagen har rekryterat Susanna Romanus som förläggare till en ny utgivningslinje inom Bonnierförlagen. Den nya utgivningslinjen kommer lanseras under våren 2017 och fram tills dess är det locket på.

– Susanna Romanus är en av branschens mest meriterade och tongivande förläggare och vi är otroligt glada över att hon har valt att börja jobba hos oss på Bonnierförlagen med en ny och spännande utgivningslinje, säger Håkan Rudels, vd Bonnierförlagen, i ett pressmeddelande.

Susanna Romanus kommer närmast från tjänsten som Publicistisk chef på Norstedts som i samband med att hon lämnar passar på att göra en omorganisation av sin ledning.

ANNONS

Susanna Romanus började sin bana som redaktör på förlaget Alba 1988. Hon fortsatte sedan vidare till Albert Bonniers Förlag där hon arbetade som foreign rights, pocketansvarig och biträdande förläggare. Därefter följde två år som utgivningschef för skönlitteratur på Natur & Kultur. Sedan 2003 har hon varit verksam på Norstedts, först som informations- och marknadschef, och sedan 2008 som förläggare och publicistisk chef. Hon tillträder sin nya tjänst i april, men exakt vad hon ska jobba med framöver är hemligt.

– Jag får inte säga något mer nu, men det är en oemotståndlig möjlighet för mig. Jag ser fram emot att få vara med och starta något nytt och utvecklas själv på det sättet. Det är för spännande för att tacka nej, säger Susanna Romanus till SvB.

Håkan Rudels vill inte berätta om det handlar om ett nytt förlag, ett imprint eller bara en ny utgivningslinje inom ett av Bonnierförlagens befintliga förlag.

– Nej, det kommer mer information senare i vår, säger Rudels till Boktugg.

Kommer ni att rekrytera eller nyanställa fler personer till projektet?

– Det får vi också se senare i vår.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny