fbpx

Denna artikel sponsras av författare/förlag

Boktips: Den danska älskarinnan av Göran Magnusson

Att kärlek och åtrå skulle bli en stor del av Erik Hammarströms liv hade han inte väntat sig när han tog över föräldragården i Småland.
Den danska älskarinnan är agronomen och copywritern Göran Magnussons debutroman, som handlar om en otillåten kärlekshistoria i jordbruksmiljö.

– Jag vill berätta historier om relationer. I första hand en förbjuden kärlekshistoria mellan en svensk lantbrukare och en danska. Hur ser processen ut? De små stegen, signalerna, koderna som gör att man träder in på minerade stigar även i smålandsskogen, säger Göran Magnusson.

Sitt yrke som agronom har Göran Magnusson haft god användning för när han skrev Den danska älskarinnan .

– Så klart vill jag också att läsarna ska få bilder av ett modernt lantbruk. Lite inblickar i något som alltför många tar som självklarheter: maten på bordet.

ANNONS

Boken handlar om Erik Hammarström, tjänsteman vid Lantbruksverket, som är skild sedan många år tillbaka. När hans pappa dör bestämmer sig Erik för att ta över släktgården Källetorp i norra Småland.

En dag hyr han ut torpet på gården till en familj från Köpenhamn, vilket blir inledningen på en dramatisk sommar. Kontrasten mellan den småländska landsbygden och en reklambyrå i Köpenhamn kan tyckas milsvid, men snart förenas olika världar genom heta känslor, djup vänskap, otrohet och en våldsam hämnd.

– Det handlar också om äktenskap, om relationer mellan bröder och annan manlig vänskap. Och varför vi tar vissa beslut. För i slutändan är det ju den raden av händelser och vägskäl som tecknar våra liv när vi ser i backspegeln, säger Göran Magnusson.

ANNONS

Göran Magnusson föddes i Malmö 1953, har två vuxna barn och har under den större delen av livet bott i Skåne, numera i Lund. Han har studerat samhällsvetenskap vid Lunds universitet och till agronom vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala.

Skrivandet har varit närvarande under en stor del av Göran Magnussons yrkesliv. I mångt och mycket har det handlat om PR och marknadsföring, med sporadiska inslag av lyrik, men det är först med Den danska älskarinnan som han debuterar som romanförfattare.

Mer om boken:

Tjänstemannen Erik Hammarström som är skild sedan några år, tar efter pappans dramatiska död över föräldragården Källetorp. Han hyr ut torpet på gården till en familj från Köpenhamn, vilket blir inledningen på en dramatisk sommar där kärlek och otrohet bryter nya fåror i de steniga smålandsåkrarna. Vi får följa passion och dramatik med starka personligheter från vitt skilda miljöer som driver den spännande historien framåt mot oväntade upplösningar.

Den danska älskarinnan är en relationsroman där lantbrukarlivet i Småland och det febriga arbetet på en reklambyrå i Köpenhamn tecknar en realistisk bakgrund till en historia där otillåten åtrå kämpar mot samveten. Där också vänskap slår rot och utvecklas på den kargaste av platser. Vi får rika miljöbeskrivningar, fängslande personporträtt och en berättelse om livets ytterkanter. Ytterligheter som berövar oss livet, men som också kan skänka det omätbart stora i tillvaron.

Boktips-Den-danska-alskarinnan-Goran-Magnusson-omslagFAKTA
Titel: Den danska älskarinnan
Författare: Göran Magnusson
Förlag: Hoi Förlag AB
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2016-10-21
Antal sidor: 233
ISBN: 9789176970164
[ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Finns även som EBOK:
[ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny