Anna Lindblom

Anna Lindblom jobbar som illustratör och lärare. Hon presenterar sig: "Mina illustrationer till böcker är ofta färgglada och skojiga, medan de illustrationer eller konstverk jag gör för mig själv för att uttrycka mig främst är harmoniska och behagliga att se på.

Oavsett om jag jobbar med mörka eller ljusa illustrationer eller konstverk så älskar jag att jobba med kontraster, färgvandringar och former. För mig tycks fantasin aldrig ta slut, och även om jag inte alltid varit duktig på att måla så har min skaparlust och mitt behov av att uttrycka mig och hitta harmoni bidragit till att jag har blivit allt bättre.

Jag vill aldrig sluta att lära mig mer om måleri, visuell kommunikation, illustration och design, vilket förhoppningsvis kommer bidra till att jag aldrig slutar att utvecklas och hitta nya uttryckssätt. 

Jag har bland annat illustrerat boken Koka Poesi, skriven av Mia Mellström, som blev nominerad till Selmapriset år 2019. Boken STICK!!!, som handlar om diabetes och är skriven av Peter Jihde och Mia Mellström, samt barnboken LOLA - barnvakten. Även den skriven av Mia Mellström.