Kristina Elliot

Kristina Elliot är en av medförfattarna till Självstyrt Lärande. Boken var från början ett beställningsarbete till IKEA – som ville ha en svensk bok om Self Managed Learning – SML på svenska. Lustigt nog översattes boken sedan till engelska och spreds över hela världen. Kristina har lång erfarenhet som HR-chef, ledare och ledarutvecklare.

Att medarbetaren själv leder och definierar sina lärbehov och utifrån dem designar sin lärresa är en av pelarna i boken. Selfleadership och självledarskap är grunden till hur man lägger upp program som utgår från individen. Boken presenterar hela upplägg för hur man kan designa ledarutveckling och medarbetarutveckling utifrån Self determination Theory. Boken presenterar både vetenskapliga och praktiska vinklar på lärande.

Det är en bok som har sin grund i action-reflection-learning baserad pedagogik. Som förlängning av lärande är det också förändrat beteende som är i fokus, dvs att gå ut och göra saker annorlund, våga prova och se hur det blir tillsammans med det man lärt sig genom nya perspektiv på saker man upptäcker under resan.