Annonsera

Nästan lika mycket som böcker älskar vi annonser. Det är nämligen annonserna som betalar lönen för dem som skriver texter på boktugg.se och gör att vi kan hålla igång den.

Men givetvis är annonserna också ett värde för besökarna. Vårt mål är att servera relevanta annonser, främst från förlag, bokhandlare och andra företag i branschen. Boktugg.se har idag över 15.000 unika besökare per månad, många av dem kommer in flera gånger i veckan på sajten för att läsa nyheter och analyser från bokbranschen.

Därför jobbar vi med sponsrade artiklar om böcker och debutanter. Det är alltså annonsmärkta artiklar som ändå har ett läsvärde. Vi har två alternativ:

Bok-artikel 2500 kr/st *
Förlag eller författare kan skriva en artikel om sin bok som publiceras i anslutning till bokens utgivning eller senare. Vid publicering ska boken finnas upplagd i Bokinfo och vara tillgänglig för beställning eller bevakning hos nätbokhandlarna. Den kommer att tydligt annonsmärkas så att den skiljer sig från övrigt material på Boktugg. Skapa gärna en bild i jpgformat (1160 pixlar bred, max 700 pixlar hög) där omslaget finns med. Ingen annan text i bilden.
I slutet av Bokartikeln placerar vi en faktaruta med förlag, ISBN, format etc samt köplänkar till nätbokhandlarna och i förekommande fall förlagets egen webbshop.
Maxlängd 3500 tecken inkl blanksteg.  Annonsen ska vara betald före publicering.

Debutantartikel 2500 kr/st *
Nya författare är spännande! Skriv en debutantartikel i form av en intervju med författaren eller låt författaren själv skriva i krönikeform och berätta om hur hen blev författare och vilka drivkrafter som ligger bakom debuten.
OBS! En författare kan debutera max två gånger: som skönlitterär och som fackboksförfattare. Debutantartiklar ska publiceras senast en månad efter utgivning av debutverket. Artiklar kommer att annonsmärkas tydligt. Artikeln avslutas med en faktaruta om den bok som är debutverket: omslag, titel, förlag, ISBN, mm samt köplänkar till nätbokhandlarna och i förekommande fall förlagets eller författarens egen webbshop. Målet med debutantartiklar är att driva försäljning av boken.
Annonsen ska vara betald före publicering.

* Behöver du hjälp att skriva Bokartikel eller Debutantartikel? För 1000 kr extra låter vi en frilansskribent skriva artikeln baserad på intervju eller textmaterial ni har om boken/författaren.

Nyhetsbrev 2000 kr
Som en tilläggstjänst till Bokartiklar och Debutantartiklar kan du köpa till exponering i det nyhetsbrev som Boktugg skickar ut varje vecka till över 1200 läsare i bokbranschen. Omslagsbild eller författarporträtt plus en kort pitch (100 tecken) samt en Läs mer-knapp som länkar till Bokartikel/Debutantartikel.

Platsannonser 3500 kr
Behöver ditt förlag en ny redaktör eller formgivare? Behöver du en ny säljare till bokhandeln? Letar du efter en content-någonting till din streamingtjänst? Behöver du en rutinerad bibliotekarie? En platsannons på Boktugg når din målgrupp. Annonsen ligger uppe i 30 dagar eller tills tjänsten är tillsatt.

Bolagsförsäljning 3500 kr
Ska du sälja ditt förlag eller din bokhandel? På Boktugg.se når du både folk i branschen och investerare – många potentiella köpare bland våra läsare. Annonsen ligger uppe tills du hittat en köpare – eller väljer att avbryta processen av annat skäl. Du kan även annonsera ifall du önskar köpa exempelvis en bokhandel eller ett bokförlag.

Är du intresserad av att köpa en annons? Kontakta solve@boktugg.se för att boka eller få svar på frågor. Vid köp av flera bokartiklar vid samma tillfälle kan vi erbjuda olika paketpriser med exempelvis rabatterat annonsutrymme i form av banners eller exponering i Boktuggs nyhetsbrev.

För att marknadsföra dina bokartiklar eller debutantporträtt kan du köpa till bannerannonsering. Du kan givetvis även köpa banners för att marknadsföra andra typer av produkter och tjänster förutom böcker.

Annonsformat: jpg, gif. Länkas till valfri URL (www-adress).

Alla priser är exklusive moms.

I dagsläget har vi tre olika banners:

Storlek: 262 x 240 pixlar
Pris: 2000:-/vecka

Liten banner

Storlek: 262 x 240 pixlar
Pris: 2000:-/vecka
Storlek: 561 x 240 pixlar
Pris: 4000:-/vecka

Mellan banner

Storlek: 561 x 240 pixlar
Pris: 4000:-/vecka
Storlek: 1160 x 240 pixlar
Pris: 6000:-/vecka

Stor banner

Storlek: 1160 x 240 pixlar
Pris: 6000:-/vecka
ANMÄL DIG TILL BOKTUGGS NYHETSBREV!