Vi älskar böcker och till vår glädje är vi inte ensamma!

Varje månad kan vi se att över fyrtiofem tusen svenskar från bokbransch och allmänhet besöker oss. Ni vill läsa om vad som är på gång och nästan hundratusen sidvisningar vittnar om att du och alla andra som besöker oss stannar kvar och läser flera artiklar.

”Som avdelningschef på ett Stadsbibliotek är det oerhört viktigt att jag har koll på branschen. Då hjälper det att surfa in på Boktugg med jämna mellanrum. Jag tror många andra bibliotekarier gör samma sak. Allt är samlat på ett och samma ställe. ”

/ Karin Malmström, avdelningschef för Stadsbiblioteket Helsingborg

Samlingssida med vårens kataloger

Vi samlar alla Sveriges förlags kataloger, i den mån de är tillgängliga, och förenklar för köparen att leta i utbudet av bokkataloger.

Se exempel live här.

Köp

Katalog med bild                           2500 SEK

Ger ditt förlags katalog extra uppmärksamhet och ökar trafiken till er sajt eller er katalog. Ett snyggt och enkelt sätt att synas lite mer där köparna samlas.

Samlingssida med katalogerna

Banners på sajt och mobil

Med en stor andel läsare och användare med intresse för böcker och litteratur är Boktugg.se en verkligt bra plats att annonsera för nyutgivna böcker, kataloger, debuterande författare m.m. Det är dessutom enkelt, vi erbjuder tre storlekar

Banner A och B
250 SEK/CPM
(300 x 250 pxl)


Banner C
300 SEK/CPM
(600 x 300 pxl)


Banner D
400 SEK/CPM
(970 x 485 pxl)

CPM – pris per tusen sidvisningar.
Boktugg når nästan 100.000 sidvisningar/månad.

Kampanj på nyhetsbrev – 50 % rabatt när du bokar banner.

Annonsexempel
Annonsexempel

Bannerstorlekar

BILDBOARD: 970 x 485 pixlar, jpg/gif-format anpassad för webb. Kan länkas till förlagets hemsida, till en bokartikel eller till bokens informationssida på Boktugg.se. Pris: CPM 350 kr

 

MITTEN: 600 x 300 pixlar, jpg/gif-format anpassad för webb. Kan länkas till förlagets hemsida, till en bokartikel eller till bokens informationssida på Boktugg.se. Pris: CPM 300 kr

 

HÖGERSPALT: 300 x 250 pixlar, jpg/gif-format anpassad för webb. Kan länkas till förlagets hemsida, till en bokartikel eller till bokens informationssida på Boktugg.se. Pris: CPM 250 kr

 

Minsta volym för att annonsera är 2000 visningar, dvs från 500 kr.

Nativeannonsering

Utöver bannerannonsering jobbar vi med sponsrade artiklar om böcker och debutanter, även kallat native content. Det är alltså annonsmärkta artiklar som ändå har ett läsvärde.

NATIVE
Bok-artikel 2500 kr/st *

Boktugg hjälper er att skriva en artikel om en bok som publiceras i anslutning till bokens utgivning eller senare. Vi intervjuar författare eller förläggare. Vid publicering ska boken finnas upplagd i Bokinfo och vara tillgänglig för beställning eller bevakning hos nätbokhandlarna. Den kommer att tydligt annonsmärkas så att den skiljer sig från övrigt material på Boktugg. Skapa gärna en bild i jpgformat (1160 pixlar bred, max 700 pixlar hög) där omslaget finns med. Ingen annan text i bilden.

I slutet av Bokartikeln placerar vi en faktaruta med förlag, ISBN, format etc samt köplänkar till nätbokhandlarna och i förekommande fall förlagets egen webbshop.

Textlängd ca 3500 tecken inkl blanksteg.  Annonsen ska vara betald före publicering.

Nyhetsbrev
– till 4400 ”boknördar”

Vårt nyhetsbrev är populärt i branschen och vi får nya prenumeranter varje dag. Varje vecka får över fyra tusen personer brevet i sin mailkorg.

Öppningsfrekvensen är över 50 procent vilket är riktigt bra.

Vi erbjuder två alternativ för annonsörer.

Banner C eller D (600 x 300 pxl)                          
4000 SEK

ERBJUDANDE när du bokar banner samtidigt                                
2000 SEK

Boktips med läs- och köplänk                             
2000 SEK         

ERBJUDANDE när du bokar banner samtidigt
1000 SEK          

 

Platsannons
– för en bättre rekrytering

Att rekrytera är för de flesta förlag ett av de svåraste och viktigaste besluten. En bra rekrytering kan vara skillnad på hundratusentals vunna eller förlorade kronor. Ett stort urval av kandidater är ett bra första steg. Nå ut till människor på Sveriges största sajt för bokentusiaster, förlagsmänniskor och författare så får du ett bättre urval och gör en bättre rekrytering.

Kampanj

3500 SEK

Platsannons (egen sida för annonsen)
– C-banner 5000 visningar
– Länk på första sidan och artikelsida på boktugg.se
– Länk i nyhetsbrev

Platsannons (egen sida för annonsen)

2500 SEK

– Länk på första sidan och artikelsida på Boktugg.se
– Länk i nyhetsbrev

Platsannons (egen sida för annonsen)

900 SEK

Native
Debutantporträtt
I e-magasinet
”Rookie”

Boktugg presenterar sitt nya E-magazin ”Rookie” som

fokuserar på kommande månads debutanter. Rookie skickas till alla Boktugg insider prenumeranter och läses som en digital tidning i mobiltelefon eller skärm, och finns även som i E-pub format.

Rookie listar alla debutanter och dyker djupt ner i allt som debuten innebär. Kända svenska författare berättar om sin debut. Som debutant kan du presentera dig i ett välskrivet porträtt om dig själv och din bok.

Debutantporträtt                       

2500 SEK

– Intervju och artikel 

– Presentation på Boktugg.se

– Köplänk till debutantbok            

Just nu även presentation i e-magazinet ”Rookie” på köpet och extra köplänk till boken.