Vi älskar böcker och till vår glädje är vi inte ensamma!

Varje månad kan vi se att över sjuttio tusen svenskar från bokbransch och allmänhet besöker oss. Ni vill läsa om vad som är på gång och över hundratusen sidvisningar vittnar om att du och alla andra som besöker oss stannar kvar och läser flera artiklar.

”Som avdelningschef på ett Stadsbibliotek är det oerhört viktigt att jag har koll på branschen. Då hjälper det att surfa in på Boktugg med jämna mellanrum. Jag tror många andra bibliotekarier gör samma sak. Allt är samlat på ett och samma ställe. ”

/ Karin Malmström, avdelningschef för Stadsbiblioteket Helsingborg

MarknadsföringsPAKET!

Det ska vara enkelt att marknadsföra sin bok. Därför har vi plockat ihop ett riktigt bra paket som använder flera av våra olika annonsvarianter och tillsammans maximerar räckvidden. Du kan läsa mer om de olika typerna längre ner, där du även finner listpriserna för native-annonser, banners och nyhetsbrev. Plus andra möjligheter att marknadsföra ditt företag på Boktugg.

Banners på sajt och mobil

Med en stor andel läsare och användare med intresse för böcker och litteratur är Boktugg.se en verkligt bra plats att annonsera för nyutgivna böcker, kataloger, debuterande författare m.m. Det är dessutom enkelt, vi erbjuder tre storlekar

Banner A-placering
Paket A5K (5000 visningar) – 1500 kr
därefter 250 SEK/tusen visn (format 300 x 250 pixlar JPG/GIF)


Banner C-placering
Paket C5K (5000 visningar) – 1750 kr
därefter 300 SEK CPM (format 600 x 300 pixlar JPG/GIF


Banner D
Paket C5K (5000 visningar) – 2250 kr
därefter 400 SEK CPM (format 970 x 485 pixlar JPG/GIF

CPM – pris per tusen sidvisningar.
Boktugg når över 100.000 sidvisningar/månad.
Priser avser färdig banner, vi kan hjälpa dig att producera en enkel banner för 700 kr/st. Erbjudande: köp minst 8000 visningar så bjuder vi på produktionskostnaden.

Banners levereras i JPG- eller GIF-format anpassad för webb. Kan länkas till förlagets hemsida, till en native-artikel eller till bokens informationssida på Boktugg.se eller vad ni önskar.

Annons-placering-exempel-2018-06-20

Nativeannonsering

Utöver bannerannonsering jobbar vi med sponsrade artiklar om böcker och debutanter, även kallat native advertising. Det är alltså annonsmärkta artiklar som ändå har ett läsvärde. Läs mer om begreppet och hur vi jobbar med det här.

NATIVE-artikel 3000 kr
Boktugg hjälper er att skriva en artikel om en författare med en aktuell bok som publiceras i anslutning till bokens utgivning eller senare. Vi intervjuar författare eller förläggare, ni ordnar en bra pressbild. Vid publicering ska boken finnas upplagd i Bokinfo och vara tillgänglig för beställning eller bevakning hos nätbokhandlarna. Den kommer att tydligt annonsmärkas (”sponsrat innehåll”) så att den skiljer sig från övrigt material på Boktugg.

I slutet av Bokartikeln placerar vi en faktaruta om boken inklusive köplänkar till nätbokhandlarna. Har författaren skrivit flera böcker kan vi lista även dessa på ett snyggt sätt.

Textlängd ca 3500 tecken inkl blanksteg.  Annonsen ska vara betald före publicering. Förlag/författare godkänner artikel före publicering.

Vi publicerar sedan Native-artiklarna under två olika vinjetter:

Författare i fokus – kan handla om författarens senaste bok eller en hel serie eller ett helt författarskap. Passa på att berätta om ifall du erbjuder något utöver böckerna exempelvis föreläsningar.

Debutant – ta chansen att göra ett bra första intryck och presentera dig som författare. Många är nyfikna på nya författarskap och en bra native-artikel bidrar till detta. På Boktugg har du faktiskt chansen att debutera en andra gång ifall du går från fackbok till skönlitteratur eller omvänt. Debutantartiklar publiceras dessutom i vårt emagasin Rookie.

Nyhetsbrev
– till 5000 ”boknördar”

Vårt nyhetsbrev är populärt i branschen och vi får nya prenumeranter varje dag. Varje vecka får runt 5000 personer brevet i sin mailkorg.

Öppningsfrekvensen är över 50 procent vilket är riktigt bra.

Vi erbjuder två alternativ för annonsörer.

Banner (600 x 300 pixlar)                          
4000 SEK/införande

Formatet ska vara 600 x 300 pixlar, jpg/gif-format anpassad för webb.

Boktips med läs- och köplänk  (omslagsbild + kort säljtext 50 tecken)                            
2000 SEK/införande          

Kombinera gärna nyhetsbrev med bannerkampanj på sajt och eventuell nativeannonsering för bästa effekt. Fråga oss om ett paketpris.     

 

Samlingssida med säsongens kataloger

Vi samlar alla Sveriges förlags kataloger, i den mån de är tillgängliga inför varje säsong (vår, sommar, höst), och förenklar för köparen att leta i utbudet av bokkataloger.

Se exempel live här.

Köp

Katalog med bild                           2500 SEK

Ger ditt förlags katalog extra uppmärksamhet och ökar trafiken till er sajt eller er katalog. Ett snyggt och enkelt sätt att synas lite mer där köparna samlas.

Samlingssida med katalogerna

Platsannons
– för en bättre rekrytering

Att rekrytera är för de flesta förlag ett av de svåraste och viktigaste besluten. En bra rekrytering kan vara skillnad på hundratusentals vunna eller förlorade kronor. Ett stort urval av kandidater är ett bra första steg. Nå ut till människor på Sveriges största sajt för bokentusiaster, förlagsmänniskor och författare så får du ett bättre urval och gör en bättre rekrytering.

Kampanj

3500 SEK

Platsannons (egen sida för annonsen)
– C-banner 5000 visningar
– Länk på startsidan på boktugg.se
– Länk i nyhetsbrev

Platsannons (egen sida för annonsen)

2500 SEK

– Länk på startsidan på Boktugg.se
– Länk i nyhetsbrev

Platsannons (egen sida för annonsen)

900 SEK

Native
Debutantporträtt
inklusive e-magasinet ”Rookie”

Boktugg hjälper er att skriva en artikel om en författare och dennes debutbok. Boken ska finnas upplagd i Bokinfo och vara tillgänglig för beställning eller bevakning hos nätbokhandlare och boklådor vid publicering. Textlängd på artikeln är ca 3500 tecken. Inne i artikeln samt på slutet placerar vi information om boken och köplänkar. Allt för att din nativeannons ska driva försäljning.

Medlemmar på Boktugg Insider har tillgång till våra emagasin, däribland ”Rookie” där vi har debutanterna i fokus.  Rookie skickas till alla Boktugg insider prenumeranter och läses som en digital tidning i mobiltelefon eller skärm, och finns även som i E-pub format.

Rookie listar alla debutanter och dyker djupt ner i allt som debuten innebär. Kända svenska författare berättar om sin debut. Som debutant kan du presentera dig i ett välskrivet porträtt om dig själv och din bok.

Debutantporträtt                       

3000 SEK

– Intervju och artikel 

– Presentation på Boktugg.se

– Köplänk till debutantbok            

Just nu även publicering i emagasinet ”Rookie” på köpet. Fråga oss om paketpris på native artikel + banners.