Annika Wessman

Annika Wessman debuterar med roman om vänskap, kärlek och om en by som gränsar till en annan planet

Jag älskar att skriva och älskar att läsa en bra bok. Som debuterande författare hoppas jag att få ge läsglädje och en positiv upplevelse till mina läsare.

Mitt yrkesliv ligger bakom mig. Jag är numera pensionär och farmor och råder över min egen tid. Drömmen som följt mig genom livet, att få ge ut en bok, nu är den verklighet. För skrivit har jag gjort sedan unga år. Även om jag arbetat inom teknik och utveckling, så har jag aldrig varit en renodlad naturvetare och ingenjör, utan det har alltid funnits en humanistiskt ådra i mig. Det är roligt att ha flera sidor i sin personlighet.

Jag är uppvuxen i Malmö och har bott större delen av livet i olika delar av Skåne, men också fyra år i Stockholm. Mina favoritförfattare är Haruki Murakami och Joyce Carol Oates, men det finns så många som gett mig de bästa av läsupplevelser.  

Den genre jag skriver inom kallas för magisk realism. Mina berättelser handlar om vanliga människor, ibland med trassliga relationer, ofta på väg någonstans i livet, och så förstås händer något de inte räknat med. Jag låter inte verkligheten eller naturlagarna sätta gränser, utan bara fantasin. Men utsvävningarna i fantasin vill jag ändå ha nästan trovärdiga. Märkliga men möjliga att föreställa sig.

Min nyutkomna bok Den lilla byn i utkanten av planeten handlar om Elisa, hennes familj, nya vänner och ny kärlek. Men också om mystiska händelser, religion och hur vi väljer att leva. Byn där romanen utspelar sig har en viktig roll. På den här nya platsen är något annorlunda. Gåtfulla saker händer. Allt börjar med att Elisas föräldrar verkar ha försvunnit. Hon ger sig av tillsammans med sin bror för att ta reda på vad som hänt.