Lars Fallgren

Lars Fallgren är gift, har två vuxna söner, sex barnbarn.

"Min livsresa började på Vänersborgs BB, och efter min pappas död flyttade jag till trästaden Nora till mina älskade morföräldrar.

Utöver skolarbete här blev jag med i ortens scoutrörelse, dessutom blev det också mycket bandyspelande, men det bästa av allt var att vara tillsammans med min älskade Bonzo, en brunsvart boxer- kille. Han var ofta tillsammans med mig även då jag var ute på Norasjön i min kanadensare. På kvällarna lyssnade jag ofta på Radio Luxemburg som en kväll spelade upp en ny låt från ett okänt band, She loves you, med The Beatles. Det blev startskottet för ett brinnande musikintresse, som jag fortfarande har på äldre dar.

Efter ett antal år i Nora, blev det så dags att flytta till mamma i Stockholm. 

Och denna flytt resulterade i att under tiden som jag pluggade blev jag sångare i ett av Stockholms många pop-band. Att stå där på en scen inför skrikande och förväntansfulla tonåringar tyckte jag var häftigt, faktiskt lite overkligt. Det var något helt nytt och spännande för mig, 'Nora-grabben', i storstan. Musicerandet blev sen inkörningsporten till reklamvärlden. Kommunikationsstudier ledde till jobb på olika reklambyråer m m. 

Åren gick och när det började närma sig pensionsåldern blev det jobb med att hyra ut pensionärer. Detta var något helt nytt i Sverige. Fint att få vara med och ordna med jobb till seniorer, samtidigt som de med sin erfarenhet kunde hjälpa andra människor.

Men så en dag, eller snarare en höstkväll för något år sedan, satt jag i vanlig ordning och läste sagor för mina barnbarn. Då säger plötsligt ett av barnen:”farfar, kan du inte hitta på någon egen saga?” Det blev startskottet till boken Grankottarna som både kunde tala och gå. En bok som tar upp händelser som sker i vår närmiljö; stora bränder, kraftiga stormar, farliga odjur och allvarliga sjukdomar. Men tillsammans löser grankottarna problemen och detta resulterar i vilda glädjescener. "

Läs mer på författarens hemsida grankottarna.com