Lina Thomsgård

Från Volante: 

Lina Thomsgård grundade Rättviseförmedlingen och är nu chef för det nystartade museet Stockholms Kvinnohistoriska. Hon är dessutom skribent, föreläsare och programledare för den populära podden Dumma människor, hyllad som Sveriges smartaste podcast av SvD. Lina Thomsgård har tidigare varit programledare för Svt:s kulturmagasin Kobra och tävlat i På Spåret tillsammans med Jason Diakité. Som skribent har hon bl.a. skrivit för Aftonbladet och Fokus.

Lina Thomsgård har alltid haft förmågan att engagera, hennes sätt att sprida kunskap gör att människor vill lyssna. Hon för människor samman för att åstadkomma positiv förändring där det som mest behövs. Lina Thomsgård är en av Sveriges mest underhållande och inspirerande röster för jämställdhet, kommunikation och förbättring.

Som redaktör för den uppmärksammade boken En annan historia (2017) samlade hon 51 kända skribenter som fick skriva in en varsin kvinna i historien. 2021 är hon aktuell som redaktör tillsammans med Helene Larsson Pousette för boken Arkivism: En handbok som hon hoppas kan bli ett startskott till en kommande folkrörelse för att få kvinnors berättelser till och från arkiven.