Kokbok för stekhäll

Kokbok för stekhäll
Författare
Medverkande
Förlag Stekman förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor154
Vikt650 gr
Utgiven2021-05-03
SABQca
ISBN 9789198690507
På altanen eller i vildmarken. Över gasolbrännare eller öppen eld. Med den mångsidiga stekhällen blir utematlagning både enklare och roligare.

I Kokbok för stekhäll finns recept för tilltugg, middag och dessert. Snabba vardagsrätter och festmåltider som mättar många. Du lär dig steka bättre – men också att använda hällen till att flambera, fritera, ånga och röka.

Om stekhällen
Det finska varumärket Muurikka var först med att tillverka stora, lätt skålade pannor för utomhusbruk i mitten på 1970-talet. Produkten spreds över gränsen och fick fäste i Norrbotten – pannan var ju perfekt att ta med på skoter- eller fisketuren. På senare år har stekhällen vandrat söderut genom landet – med god draghjälp av tv-kocken Per Morberg.

Om författarna
Oskar Ekman är frilansskribent med fokus på mat och kultur. Han har fortbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan. Oskar driver Sveriges största sajt för matlagning på stekhäll (stekman.se) och har grundat facebookgruppen Mat på stekhäll & muurikka med omkring 35 000 medlemmar. Sara Hallonsten är redaktör och hängiven hemmakock. Hon är också ansvarig för bokens redigering och formgivning.