Livskoden enligt hjärnan

Livskoden enligt hjärnan
Författare
Förlag The Book Affair
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatInbunden
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2021-08-24
SABDok
ISBN 9789198639988

Livskoden enligt hjärnan Bygg hjärnmuskler, ladda dig med energi och få en airbag mot stress.

En spännande resa i hjärnans landskap! Bygg hjärnmuskler och lev ditt liv med en stark hjärna för ett mer balanserat och hållbart liv med ökad livs- och arbetsglädje! 

Äntligen kommer uppföljaren till succéboken Bemötandekoden. I sin nya efterlängtade bok Livskoden enligt hjärnan skriver beteendevetaren Lena Skogholm om hur man bygger hjärnmuskler, får en airbag mot stress för ett starkare och roligare liv!

Går det att bygga starka hjärnmuskler? Påverkar det i så fall hur våra liv blir? Kan det ge oss en mental airbag mot stress och göra oss mer glada och nöjda?

Följ med på en spännande resa i hjärnans landskap och få reda på hur du kan bygga upp dina hjärnmuskler och vilken effekt det får på ditt liv. Lättillgängligt, vetenskapligt underbyggt, pedagogiskt, personligt och med flera målande exempel beskriver författaren del efter del i hjärnan och hur du kan bygga den stark.

Livskoden enligt hjärnan får du kunskap om varför det är viktigt att bygga en stark hjärna och konkreta verktyg för hur du gör. Stress ger på sikt förslitningsskador i hjärnan och leder alltför ofta till stressrelaterad psykisk ohälsa. Därför behöver vi ha koll på och vårda vår hjärna och bygga starka hjärnmuskler istället för att slita ut den. Då blir vi både gladare och mår bättre. 

Det handlar om att leva sitt liv utifrån hjärnans förutsättningar, att tänka hjärnergonomi. Respektera hur hjärnan fungerar och samarbeta med den. Ömma för hjärnan. Och inte tvärtom köra över hjärnan och hamna med näsan mot den där ökända väggen.

Livskoden enligt hjärnan ger dig aha-upplevelser, inspirerande berättelser och forskning som direkt går att applicera och som motiverar dig att ta hand om din hjärna ditt liv. För frågan är: hur du vill forma din hjärna? För det är den som formar ditt liv. 

Boken landar i ett existentiellt perspektiv eftersom det till syvende och sist handlar om: Hur vill du leva ditt liv? Vilken person vill du vara? I en tid då vi bombarderas med mycket yttre brus krävs ett starkt inre ankare. Vi ska leva våra liv inifrånstyrda och inte utifrånstyrda som om vi vore fjärrstyrda varelser. Så sätt dig själv i förarsätet och leva ditt liv som du vill med en stark hjärna!

Livskoden enligt hjärnan är en praktisk handbok fylld med övningar för att bygga en stark hjärna. En bok att återkomma till gång på gång. Läs den, gör den, lev den! För en stark hjärna gör dig gladare, nöjdare och piggare. Och resultatet blir ett mer hållbart liv med ökad både livs- och arbetsglädje.

Lena Skogholm är föreläsare och författare till bästsäljaren Bemötandekoden som har sålt i över 50 000 exemplar och som har getts ut i flera länder. Hon är beteendevetare och pedagog, en av få med specialisering på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning på ett mycket konkret sätt och hur vi kan bygga våra hjärnmuskler.