En IT-man från Ulan Bator och andra limerickar

En IT-man från Ulan Bator och andra limerickar
Författare
Medverkande
Förlag Vildhallon
GenreLyrik
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor118
Vikt220 gr
Utgiven2022-09-20
SABHc.03
ISBN 9789198639469

Att skriva limerickar är ett hantverk med bestämda ramar, men friheten innanför får ofta ramarna att bågna. Förutom ett fast rimschema, en viss rytm och en koppling till ortnamn, nationsnamn, personnamn och substantiv, bör en limerick ha en textmässig knorr, vara ekivok eller bara hisnande rolig.

I den här boken rör vi oss från Abiskos hyggen till Östhammar, från Alice till Ärling och från Ulan Bator till Hawaii. Boken kan läsas pö om pö, i ett svep, framlänges, baklänges eller om och om igen. Finns din ort, ditt land eller din namne med? För att underlätta läsningen återges dessa i bokstavsordning.

Victor Estby är författare, journalist och litterär verksamhetsledare för Bokdagar i Dalsland. Bland tidigare utgivningar återfinns dagsverssamlingen Versting och novell- och verssamlingen Under. Dessutom har Estby tvåtusen publicerade dagsverser i olika tidningar samt drygt sextio verk registrerade hos STIM. Victor Estby har skrivit limerickar i trettiofem år och här presenteras ett urval i hans första publikation på Vildhallon.