Tillvarons smutsiga poesi

Tillvarons smutsiga poesi
Författare
Medverkande
Förlag Vildhallon
GenreLyrik
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor94
Vikt202 gr
Utgiven2021-12-31
ISBN 9789198639438
”Det är nära nog omöjligt att sätta ihop en sån här bok utan att det blir yvigt och spretigt, ja nästan att texterna sprattlar mot varandra. Mig gör det inget, jag är ju trots allt en gammal fanzinemakare med stökigt skrivbord och jag kunde bara inte bry mig mindre om hur det egentligen var tänkt att det skulle förhålla sig i den underbara litteraturens värld.” [ur Författarens förord]

I Göteborgs kulturella undervegetation är Tomas Haglund välkänd för sina kultfilmer, bland annat mästerverken Bad Mongo och The Rocking Barber of Hisingen. Det är vackert, skevt och ibland smutsigt men alltid med en inkluderande och vänlig kamerablick som ger samhällets udda typer en självklar plats.

Tillvarons smutsiga poesi är en sammanställning av Haglunds smått vildvuxna och anarkistiska textproduktion från de senaste tjugo åren. Obskyra dikter som har varit publicerade i olika fanzines och tidskrifter varvas med längre noveller.

Omslaget till Tillvarons smutsiga poesi är illustrerat av den Göteborgsbaserade punkikonen och konstnären Magnus Jansson som närmast är en institution i fanzinevärlden.