Jag springer inte, jag flyr

Jag springer inte, jag flyr
Författare
Förlag Birdie Förlag AB
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor288
Vikt531 gr
Utgiven2021-11-18
SABHc
ISBN 9789198512618

Jag springer inte, jag flyr är en roman som handlar om Gustav Lindström. En medelålders man med bräcklig självkänsla som inte riktigt får livet att gå ihop. I ren panik får han för sig att börja springa, trots att det är astöntigt.

Gustav använder träningen som ett verktyg för att reda upp i snåret att vara småbarnsförälder, yrkesverksam och lite småkänslig.

***

Vem får för sig att plötsligt börja springa, utan att vara jagad? Eller är alla kraven som omger oss i det moderna samhället den nya tidens rovdjur?

Jag springer inte, jag flyr kommer att få dig att vilja börja springa, eller känna att det är lika bra att låta bli. Berättelsen kan hjälpa en löpares omgivning att förstå vad som händer inne i huvudet på personen som ändras framför ögonen på dem, eller hjälpa löparen själv att förstå varför hen springer.

Utdrag:

”Börja träna? Att träna är onekligen billigare än landsflykt eller garderobsbyte. Mindre lockande än att jobba som clown, men å andra sidan blir det ett ekonomiskt bakslag att byta jobb. Även om Gustav ibland undrar om jobbet egentligen inte är en cirkus? Där han är clownen. Men det är kanske att dra det ett steg för långt att komma klädd som en bara för det?"

***

”När han ska starta den fjärde intervallen hindras han av en hand på ryggen. Personalen på kafeterian som ligger ungefär mitt på sträckan, i ’kurvan’, som Gustav döpt den till, har ringt säkerhetsvakterna och sagt att det är någon idiot som springer fram och tillbaka mellan incheckning och gaterna i terminal 5 iklädd löpartights.”

Om författaren:

Niklas Svidén är född 1973 och har bott större delen av livet i Stockholm med omnejd. Hans talang för att hitta nya hobbyer är i världsklass och hans förmåga att ställa till det för sig medan han utövar dem är oslagbar.

Jag springer inte, jag flyr är hans debutroman.