Tillbaka till friheten : att tänka lutherskt idag

Tillbaka till friheten : att tänka lutherskt idag
Författare
Medverkande
Förlag Budbäraren
GenreReligion
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor120
Vikt169 gr
Utgiven2017-01-01
SABCkc.02
ISBN 9789198252958
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Teologen Tomas Nygren sätter ord på reformationens budskap i vår vardag. Att tänka lutherskt är därför inte bara ytterligare en bok om Luther. Tillbaka till friheten – att tänka lutherskt i dag är skriven för att utforska, tolka och återigen tänka, likt Luther gjorde, på kyrkans och Kristi kallelse i vår egen tid.

Munken Martin Luther har många hört talas om, men hur mycket vet vi om den teologi han stod för? Hur känner vi igen det lutherska idag?

Med en bredd av ämnen som lärjungaskap, försoning, missionsteologi, karismatik, musik och mycket mer, tar teologen Tomas Nygren med oss på en resa där vårt lutherska arv går från det historiska till praktiken i vår egen tid.

Sagt om boken:

”Nygren har inte enbart läst på om Luther, för att sedan presentera honom i ett ensidigt kritiskt perspektiv. Han har levt av Luther,­ inom en luthersk EFS-tradition, och kan bedöma denna teologi utifrån både övertygad sanning och öppen kärlek.”

Per-Axel Sverker Dagen

Tomas Nygren, teolog och präst i EFS, har under många år arbetat som lärare vid Johannelunds teologiska högskola i Uppsala. Han är även engagerad i student och ungdomsarbetet genom Lötenkyrkan i Uppsala, förkunnare, och återkommande teologiskribent i tidningen EFS Budbäraren.

Kjell O. Lejon är bokens redaktör. Han är professor i religionsvetenskap med inriktning mot historisk teologi vid Linköpings universitet, f.d. rektor och numera vice-rektor vid Johannelunds teologiska högskola.