Ett år i Härjedalsfjällen

Ett år i Härjedalsfjällen
Serie Kristinas strövtåg
Författare
Medverkande
Förlag KS förlag
GenreGeografi och resor
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor256
Vikt708 gr
Utgiven2022-12-07
SABNccd
ISBN 9789198031584
Fjällbilder från sju årstider!

<em>Högvinterns</em> gnistrande himlar följs av intensiva <em>sportlovstider</em> i backar och skidspår. På <em>vårvintern</em> när skaren förvandlar alla fjällvidder till inbjudande salsgolv går våffeljärnen varma. Till slut porlar snötäcket iväg ackompanjerat av fågelkvitter. <em>Vårfloden</em> är en tid för att fotografera vattenfall.
<em>Sommargrönskan</em> skjuter upp i expressfart på fäbodvallar och längs urgamla pilgrimsleder under magiskt ljusa nätter som lockar med äventyr. På myrarna börjar guldet glimma som en föraning om att snart skiftar fjällen till flammande <em>höstglöd</em>. När dagarna blir allt kortare och de första snöflingorna singlar ner sätter <em>vinterlängtan</em> in.

Var och en av de sju årstiderna bjuder på unika upplevelser. Med Tänndalen som bas tar Kristina Svensson med dig runt till kända och mindre kända smultronställen i västra Härjedalen. På vägen blandar hon personliga anekdoter med nya historiska rön som vänder upp och ner på gamla sanningar. Ett år i Härjedalsfjällen är en uppföljare till populära Strövtåg i Funäsfjällen full med vackra foton som väcker längtan till fjällen.