I mig

Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
”Vissa saker i livet är oförståbara. Parkinsons sjukdom är en sådan sak. Med den här boken vill vi närma oss förståelse - inte med hjälp av fakta eller medicinska mätmetoder, utan genom att försöka förstå upplevelsen av sjukdomen. De medverkande skribenterna har inte nödvändigtvis egna erfarenheter av Parkinson, men de har, liksom många av oss, erfarenheter av de symtom som tillsammans utgör den.

Med hjälp av dessa fragment, genom att plocka isär och sätta ihop, vrida och vända på Parkinsons sjukdom, vill vi försöka förstå något oförståbart.”

Så inleds I MIG − en konst- och fotobok som söker förstå sjukdomen Parkinson. Genom att beskriva symptomen separat, tillsammans med fotoserier om verkligheter, närmar sig boken sitt ämne på ett varligt och nyskapande sätt.

21 av de 22 skribenterna lider inte själva av sjukdomen. Däremot har alla egna erfarenheter av något av alla de tillstånd som utgör sjukdomens symtom. Medverkar gör: Kim Anderzon, Lill Lindfors, Michael Nyqvist, Nina Lekander, Caroline Krook, Ewa Fröling, Carolina Hemlin, Moa Silén, Louise Johansson, Pia Hansen, Stefan Branth, Susanna Lindvall, Oivvio Polite, Maya Wiehe, Tina Thörner, Ylva Maria Thompsson, Madeleine Pegel, Morgan Olofsson, Nasim Aghili, Ulla Josephson Åberg, Bobby Ljunggren, Olle Lindvall och och Carl Kjellgren.

All vinst går till Parkinsonförbundets Forskningsfond/Parkinsonsfonden, en fond som har 90-konto och därmed står under tillsyn av Stiftelsen för Insamlingskontroll.

Boken har möjliggjorts med finansiellt stöd från EPDA (Den Europeiska Parkinsonfederationen), Abbott Scandinavia AB, H.Lundbeck AB och Orion Pharma AB.