Lantmäteriet

Lantmäteriet
Författare
Medverkande
Förlag 10tal Bok
GenreLyrik
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor116
Vikt330 gr
Utgiven2014-05-23
SABHc.03
ISBN 9789197811392
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
En lantmätare föder upp djur i grannens badrum och en rökande mård lyssnar till fågelsången. Lantmäteriet är en myllrande diktsamling som utspelar sig i civilisationens och ekosystemens märkliga skeenden. Här möts motorvägar och svampar, cigarettändare och albatrosser, kärnkraftverk och vithajar. Lantmätarens matematiska kartläggning av jordytan utmanas av det godtyckliga i livet: sälar, ord, ömhet och oro.

Jonas Gren, född 1981, är journalist och poet. Han läser en masterutbildning i social-ekologiska system vid Stockholm Resilience Center. Lantmäteriet är Jonas Grens debut.

”Det är en imponerande debut sett till idé och tematiskt upplägg. […] Jonas Gren är en författare jag vill tro på.”
Helsingborgs Dagblad

”Dissonansen mellan nutidens människa och natur skildras med såväl avsiktlig humor som oundviklig sorg. […] Lantmäteriet, med vacker formgivning signerad Lukas Möllersten, rekommenderas såväl rutinerade läsare av samtida lyrik som nyfikna noviser.”
Bibliotekstjänst

”Lantmäteriet är med sin klara agenda och sina varierande uttryck, både mitt i sin lyriska samtid och överraskande egensinnig. Den skärper läsarens blick, både mot boksida och omvärld.”
Aftonbladet