Empati och engagemang : en kvinnolinje i svensk journalistik

Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
För 200 år sedan föddes Wendela Hebbe, Sveriges första kvinnliga yrkesjournalist och pionjär inom den journalistiska genren socialreportage.

I samband med jubileet utkommer antologin Empati och engagemang - en kvinnolinje i svensk journalistik. Redaktör är journalisten och författaren Ami Lönnroth, som är djupt engagerad i Wendela Hebbes liv och gärning. Övriga skribenter i boken är: Ann Lagerström, Anne Jalakas, Birgitta Ney, Ellinor Melander, Eva Kaijser, Gullan Sköld, Helle Klein, Isa Edholm, Katarina Mazetti, Kerstin Vinterhed, Kristina Lundgren, Lisbeth Gustafsson, Margareta Stål, Maria Wallin, Marianne Enge Swartz, Marie Hjortdal, Trine Lundager och Ulrika Knutson. Dessutom publiceras ett av Wendela Hebbes socialreportage från hennes tid på Aftonbladet.

Empati och engagemang - en kvinnolinje i svensk journalistik är en bok i Wendela Hebbes anda, en bok om kvinnliga journalisters gärning, en bok där journalistikens inkännande förmåga står i centrum. En bok om det offentliga samtalet, om vart det är på väg.