
En liten bok om kryddor och andra smaksättare

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Zest for Life Förlag |
| Genre | Mat och dryck |
| Format | Inbunden |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 47 |
| Vikt | 175 gr |
| Utgiven | 2005-12-12 |
| SAB | Qcaa |
| ISBN | 9789197522717 |
Visste du att muskotträdet är enkönat och att barnafödande går lättare med en kvist basilika i handen? Eller att oregano färgar ylle rött och att det var getter som upptäckte kaffet? Allt sedan urminnes tider har vi använt naturen och arbetat med dess krafter. Örtväxter fanns i människors husapotek och omgavs med mycket mystik och kanske ibland övertro.
Mycket av det som sägs i berättelser om dåtida seder och bruk kan kopplas till nutida samksättning och läkning. Många kemiska substanser från växtriket ingår i våra läkemedel. Dessutom kan vi komponera de läckraste rätter och uppleva kryddor från jordens alla hörn när helst vi har lust. Låt dig inspireras!
Mycket av det som sägs i berättelser om dåtida seder och bruk kan kopplas till nutida samksättning och läkning. Många kemiska substanser från växtriket ingår i våra läkemedel. Dessutom kan vi komponera de läckraste rätter och uppleva kryddor från jordens alla hörn när helst vi har lust. Låt dig inspireras!




















