Demondolken

Demondolken
Serie Sägnen om Amornia
Författare
Förlag Whip Media
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor437
Vikt540 gr
Utgiven2022-11-22
SABuHc
ISBN 9789189707184

Längst ner i bergets hjärta brann en eld, en stor sjö av flytande sten som smält av hettan omgärdade den eviga lågan. Det var här som dolken smitts. Ett vapen så fruktat att det berättats historier om det i generation efter generation sedan dess. Berättelserna om dolken blev till myter och senare till legender. Långt, långt fram i tiden nedtecknades dess namn, den kallades demondolken.

Agnes vaknade av att något pressade mot hennes bröst. Det sista hon kom ihåg var ett enormt eldklot som kom emot henne. Med en viljeansträngning tvingade hon upp först det ena ögonlocket och sedan det andra. Allt var suddigt. Hon slöt ögonen igen och när hon öppnade dem klarnade blicken. Hon kunde se en kontur av något svart som rörde sig. Så, som genom ett trollslag, fick hon åter fokus. Med ett kraxande läte fick hon fram Misse.

Mildred rös till. Hon hörde Bogard ropa på dvärgarnas kung. Innan Rofoir hann svara kom ett vrål uppifrån. En enorm eldkvast sprutade ut ur käften på den svarta besten. Han dök ner mot Eracks skepp. Mildred såg en silverfärgad skepnad sätta kurs mot samma mål. Slaget om Amornia hade börjat.

Demondolken är den fjärde delen i Sägnen om Amornia. De tre första böckerna i serien Stenbrons hemlighet, Den röda spiran och Silverdrakens återkomst har blivit uppskattade av såväl läsare som kritiker. En klassisk portalfantasy som brinner av berättarglädje och mystik, spänning och karaktärer att älska är ett av många omdömen. De tre första böckerna är översatta till engelska och finns utgivna i över hundra länder: The secret of the stone bridge, The crimson sceptre och The return of the silver dragon.