Hemingwaykvinnan

Hemingwaykvinnan
Författare
Förlag Kaunitz-Olsson
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor470
Vikt816 gr
Utgiven2022-10-05
SABG
ISBN 9789189603066

”Jag har levt ett väldigt kringflackande liv, fram tills jag fyllde trettio hade jag nog bott i över tjugo olika lägenheter, i åtta olika städer: Barcelona, Stockholm, Rom, London och Göteborg, för att nämna några. Jag har levt mitt liv som en Hemingwaykvinna.”

Johanna Frändén är en av vår tids viktigaste och mest intressanta röster i offentligheten. Hennes analyser och samhällsskildringar ger nya perspektiv inom både sport, kultur och politik. Hon startade sin journalistkarriär 2005 på Aftonbladet och har sedan dess varit en flitig skribent och krönikör i ett flertal tidningar. Hon anlitas ofta som studioexpert vid stora mästerskap och har bland annat deltagit i SVT:s studio under hittills tre VM och två EM. Hemingwaykvinnan är en samling texter med observationerfrån Europa om livet, fotbollen och konsten.

Johanna Frändén (f. 1981) är sportjournalist med fotboll som specialområde och bevakar främst de större västeuropeiska fotbollsligorna för Sportbladets och SVT:s räkning. I maj 2013 vann Johanna Frändén ”Frilanspriset” och 2014 utsågs hon till ”Årets sportjournalist” av Sportjournalisternas klubb i Stockholm. Hon tilldelades även Dagens Nyheters kritikerpris ”Lagercrantzen” 2021.