Livet efter en handbok

Livet efter en handbok
Författare
Förlag Lava Förlag
GenreSvenska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor244
Vikt290 gr
Utgiven2022-05-19
SABHc
ISBN 9789189484672

Precis när den shoppingberoende Ida börjar återhämta sig från sin utmattning får hon reda på att hennes man vill skiljas. Hon behöver flytta ut från deras högstatusvilla i Uppsala och plötsligt ska hon inte träffa sin tioåriga dotter mer än varannan vecka. För att försörja sig tar hon ett deltidsvikariat i en Ica-butik.

Efter ett kort tag visar det sig att det nya livet inte är alltigenom hemskt. Hennes handledare är den yngre klimataktivisten Simon som med sin karisma får henne intresserad av en ny typ av livsstil. Trots att de är olika dras de till varandra och när Simon ger henne en handbok om hur man lever klimatvänligt förändras allt. Uppfylld av Simons personlighet antar hon utmaningen att försöka förvandla sig till klimathjälte. Men räcker det med en bok för att ifrågasätta allt hon tidigare trott på? Och vad är det egentligen som ska ställas om? Hon själv eller världen hon lever i?

“Livet efter en handbok” är en relaterbar feelgoodroman om att utmana sig själv och lära sig leva med förändring. En berättelse om klimatet, kärlek och föräldraskap.