Där träden växer

Där träden växer
Författare
Förlag Lava Förlag
GenreSvenska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor260
Vikt301 gr
Utgiven2022-11-30
SABHc.01
ISBN 9789189484184

Sara Lindqvists karriär i Stockholm står till, hon är själv kvar när kollegor tar för sig. Lindiwe är nyutexaminerad från universitetet i Kapstaden och allt pekar mot att åka till Kampala för att investera i mark. Tillsammans blir de en oväntad del av affärskvinnan Graces plan att skapa utveckling och säkerställa en investering i skog i Uganda. Kvinnornas världar flätas samman, men drivkrafterna skaver mot varandra.


Ute i Kiboga ser Mary hur samhället förändras tillsammans med trädplanteringen. När Marys man Robert försvinner börjar hon och hennes yngre väninna en egen undersökning. Sökandet efter Robert blir en jakt på sanningen om trädplanteringen.


Där träden växer är en berättelse om Värmland, Stockholm, Uganda och Sydafrika, om en global värld där kvinnor får kämpa för att bli sedda, om drivkrafter, makt och pengar, och om svårigheten med att lyssna.


Sofia Svarfvar (f. 1978) är född i Värmland och uppvuxen i Åmål, Dalsland. I dag bor hon med sin familj i Krusenberg utanför Knivsta. Sofia har arbetat med internationellt bistånd i mer än femton år och både rest och bott i Södra Afrika.


DÄR TRÄDEN VÄXER kom till när hon släppte arbetsspråket och ville testa vad som hände om en ung kvinna åkte till Södra Afrika för att arbeta, precis hon själv för flera år sedan, men som investerare istället för att arbeta med bistånd. Berättelsen växte tillsammans med Sofia och är hennes debutroman.