Livsmedels- och näringskunskap

Livsmedels- och näringskunskap
Författare
Förlag Lära Förlag
GenreEkonomi
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor161
Vikt0
Utgiven2024-01-10
SABQca
ISBN 9789189454798
Livsmedels - och Näringskunskap är en lättläst och tydlig lärobok som passar som basläromedel för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Boken är uppdelad i teman, och behandlar bland annat:</br>- mat och näring</br>- livsmedel från djur</br>- och växtriket</br>- specialkost</br>- livsmedel och miljö</br>- lagar och bestämmelser.</br></br>Varje kapitel avslutas med frågor som eleverna kan fundera och samtala om. Faktatexterna varvas med fiktiva berättelser som är kopplade till ämnet.

Om serien Livsmedel- och näringskunskap</br>Läromedlet finns som den tryckta boken Livsmedel- och näringskunskap och som interaktiv digitalbok, Livsmedel- och näringskunskap ? Digital. Till den tryckta boken finns också  Livsmedel- och näringskunskap ? Lärarwebb med lärarhandledning, kopieringsunderlag för egen utskrift samt all text i Livsmedel- och näringskunskap inläst som ljudbok. Lärarwebben säljs separat med skollicens.

För vem?</br>Materialet är framtaget för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Det följer det centrala innehållet i kursplanerna. Materialet passar även andra elever i behov av lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.