Vulva : fakta, myter och livsomvälvande insikter

Vulva : fakta, myter och livsomvälvande insikter
Författare
Medverkande
Förlag Bookmark Förlag
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor148
Vikt550 gr
Utgiven2022-10-18
SABOhja
ISBN 9789189393738

Vinnare av People's choice i Svenska Designpriset 2023

I denna bok hittar du kunskap och konkreta råd som baseras på den senaste forskningen kring vaginalflorans betydelse för kvinnors hälsa och fertilitet. Få verktygen till en bättre hälsa när forskning om allt från vaginans bakterieflora till preventivmedel presenteras och förklaras.

Än idag upplever många kvinnor att de har svårt att få hjälp av sjukvården då det gäller kvinnospecifika åkommor. I stället vänder sig många till forum och stängda internetgrupper där hälsofarliga tips och desinformation sprids som en löpeld. Bakteriell vaginos, endometrios, klimakteriebesvär listan över åkommor som kan drabba personer med vulva kan göras lång. Men visste du att endast 4 % av all research & development inom läkemedelsindustrin investeras i att lösa hälsofrågor för kvinnor? Och att nästan all medicinsk forskning traditionellt har utförts på män?

Vulva täcks allt som rör det kvinnliga könet, från mikrobiom till preventivmedel, på ett lättillgängligt och avväpnande sätt. Allt för att visa vikten av vulvavård och hur man kan förebygga problem.

Ina Schuppe Koistinen är docent på Karolinska Institutet och jobbar på Centrum för Translationell Mikrobiomforskning med att bland annat studera bakterieflorans roll för kvinnors hälsa. Hon är återkommande gästskribent på bloggen Food Pharmacy och har medverkat även i populärvetenskapliga böcker. Hon är dessutom verksam som konstnär med akvarell som medium.