Brev till en ung liberal

Brev till en ung liberal
Författare
Förlag Ekerlids
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor127
Vikt282 gr
Utgiven2022-02-16
SABOcgc
ISBN 9789189323483

Den liberala demokratin är trängd i hela världen och i Sverige är Liberalerna i djup kris. Jag ställer mitt hopp till den unga generationen , skriver Ingemar Eliasson i Brev till en ung liberal. Han berättar om sina tankar och värderingar efter många år som politiker. Eliasson inser att villkoren för politiskt arbete är annorlunda än på hans tid, men menar att det är de äldres ansvar att dela med sig av sina erfarenheter till de unga. Ett liberalt parti har inte kommit till för att driva en viss grupps intressen utan för att låta respekten för varje individs integritet och frihet styra samhällsutvecklingen. Det måste kombineras med ett lika starkt engagemang för rättvisa, i annat fall tenderar den individuella friheten att gå mot egoism och sönderfall av samhällsgemenskapen.   

Eliasson manar den unge liberalen att låta idéerna bli till praktisk politik. Skattepolitiken, rättsväsendet, infrastrukturen och klimatet väntar på socialliberalers engagemang. För att lyckas måste de förena sig med likasinnade och de finns i flera andra partier.  

Ingemar Eliasson ägnade sig åt politik på heltid i tjugo år. Först som tjänsteman i Folkpartiets riksdagsgrupp, därefter som statssekreterare, statsråd och riksdagsman innan han steg av för att bli landshövding.