PANGEA

PANGEA
Författare
Medverkande
Förlag Arvinius+Orfeus Publishing
GenreKonst
FormatInbunden
SpråkSvenska
Vikt1336 gr
Utgiven2022-07-28
SABIbz Wessman, Björn
ISBN 9789189270374

PANGEA är en autobiografi skriven av konstnären och författaren Björn Wessman en av Sveriges idag mest framstående samtida konstnärer. I hans egensinnliga bildvärld söker han naturens essens i presens, i ett skeendets magi.

I PANGEA, alla landskaps ursprung, får läsaren uppleva hur kontinenterna åter förenas i hans måleriska värld. Med en poetisk abstraherande blick skapas en klangrik kolorit, en egen bildvärld vi kan referera till, där naturabstraktionens gränser stimulerar till reflektion över vår egen relation till naturen. Wessmans konst är långt bortom de etablerade koderna för representation. Den utgör ett slags resiliens, i form av en tilltro till naturens egen förmåga att läka.

I PANGEA får vi kronologiskt följa konstnärens måleriska utveckling i bild och text, med början på Stockholms konstscen 1981. I den rikt illustrerade boken skriver Wessman om arbetsprocessen i ateljén, om andra konstnärers influenser, om resor till exotiska platser, och om hans egen Vindö Park, den tredimensionella målningen.