Matens filosofi : Hur du blir en filosofisk foodie

Matens filosofi : Hur du blir en filosofisk foodie
Författare
Medverkande
Förlag Fri Tanke
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor266
Vikt510 gr
Utgiven2021-04-12
SABQca
ISBN 9789189139985

Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. I globaliseringens tid har våra individuella matvanor blivit en brännande etisk fråga.

Hur förhåller sig maten vi äter till dess produktionsvillkor? Hur kan vi på ett trovärdigt sätt relatera våra dagliga livsmedel till stora frågor som mänskliga rättigheter, svält och djurens rättigheter, men också arbetsvillkor, klimatpåverkan och GMO?

I Matens filosofi introducerar filosofiprofessor Henrik Lagerlund ett nytt sätt att se på mat och våra matval i dess etiska aspekter. Boken erbjuder läsaren verktyg till att både njuta av maten och aktivera tanken, samt en insikt om att de val vi gör i butiken och på restaurangen kan förändra världen.