Ur askan

Ur askan
Serie Höga kusten-serien
Författare
Förlag Strawberry Förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor372
Vikt542 gr
Utgiven2020-05-22
SABHc
ISBN 9789189057395

Fredrik Fröding överlever en av Europas värsta färjekatastofer. Ned i djupet med Estonia följer båda hans föräldrar. Hans bror Niklas spolas av en av flottarna i väntan på räddning. Kroppen hittas aldrig och Fredrik vägrar ge upp hoppet om att han överlevt.

Tjugofem år senare ser Fredrik sin bror utanför ett hotell i Stockholm tillsammans med ägaren Adam Ceder. Fredrik följer efter Ceder till ön Ulvön för att ställa honom mot väggen om broderns existens, men innan han hinner göra det hittas Ceder brutalt mördad. Utredningen hamnar hos en person ur Fredriks förflutna, Örnsköldsvikspolisen Sofia Hjortén. När Fredrik blir misstänkt för mordet är hon den enda som tror på hans oskuld. 

Lina Areklew föddes i Stockholm 1979 och växte upp vid Höga Kusten. I dag delar hon sitt boende mellan en villa nordväst om Stockholm och ett torp utanför Örnsköldsvik. Efter en karriär som projektledare inom telekombranschen, har hon vidareutbildat sig inom litteraturhistoria och frilansar som redaktör. 

Ur askan är den första delen i Ulvö-serien.

 

Det är storslaget, spännande och väldigt oförutsägbart.   - P4 Västernorrland

En genomtänkt intrig, väldigt mycket oväntade vändningar med en twist på slutet som är SÅ bra - SVT Gokväll

"Första boken i ny serie med Höga kusten som fond från debutant som introducerar en intressant polis som man gärna vill se mer av. Bra driv hela vägen." - Göteborgs-Posten

"Lina Areklew är utan tvekan ett författarnamn att lägga på minnet." - Amelia Magazine (betyg 4/5)

"Det är en riktigt mogen debut - en fantastisk berättelse, riktigt välskriven och spännande med många överraskande kurvor. Genomgående finns här otroligt skickliga karaktärsteckningar, imponerande miljöskildringar, främst från Ulvön, och en genomtänkt berättarteknik där många olika perspektiv i olika tider hjälps åt att bygga spänning för en ivrigt bladvändande läsare på vägen mot en dramatisk upplösning med en ljuvlig twistkaramell mot slutet. Är övertygad om att den här boken kommer att synas på bästsäljarlistorna när den kommer ut och jag ser redan fram emot att få träffa Sofia och Fredrik igen! - Bokbloggen Kapprakt