Längtansresan : en berättelse om ofrivillig barnlöshet

Längtansresan : en berättelse om ofrivillig barnlöshet
Författare
Förlag Idus Förlag
GenreSvenska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor381
Vikt488 gr
Utgiven2019-06-27
SABHc
ISBN 9789188964786

Längtansresan är en självbiografisk roman om ofrivillig barnlöshet. Det är en berättelse om en sorg som aldrig tar slut, om ett utanförskap som är svårt att förstå för alla som har barn och om att leva med en längtan efter barn som dagligen gör sig påmind.

Boken tar dig med på en personlig och mödosam resa genom ett liv som inrättas efter menscykeln, och där hormoner, starka mediciner och resor till en klinik utomlands blir vardag. Du får följa Emelie genom flera IVF-försök, upprepade missfall, immunologisk utredning i Aten, äggdonationsförsök och en tröstlös väntan på barnet som aldrig kommer.

Gränserna för hur långt hon är beredd att gå förskjuts hela tiden och känslor som ilska, avund och bitterhet hotar att ta över. Men det är också en berättelse om mod, envishet och ett hopp som vägrar att låta sig slås ner. 

Det här är en bok inte bara för de som är ofrivilligt barnlösa utan även för oss andra: föräldrar och syskon, släkt och vänner, personalchefer och arbetskamrater, grannar och Facebookvänner. Vi som inte förstått, men som genom den här boken får kunskap. Vi som inte har kunnat sätta oss in i hur stor och omfattande längtan efter ett barn och en familj kan vara.   Margareta Björndahl, fil dr, pensionerad rektor och testläsare av Längtansresan