fbpx

Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen

Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen
Författare
Medverkande
Förlag Mima Förlag
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor32
Vikt400 gr
Utgiven2018-08-27
SABuOhja:k
ISBN 9789188845030

 

 

"Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen var årets bästsäljande faktabok för barn i Storbritannien 2017 och det är lätt att förstå varför. Det här är en fenomenal bilderbok fylld av korta, spännande berättelser om kvinnor som gjort skillnad. Kate Pankhurst har också lagt in små faktarutor där man kan läsa om kvinnornas specialområden och illustrationerna är färgstarka, roliga och underbart vackra. Fantastiskt!" Betyg 5 av 5 BTJ

Nominerad till CILIP Carnegie & Kate Greenaway Children's Book Awards 2018

Årets bäst säljande faktabok för barn i Storbritannien 2017!

 

Här får du möta en rad fantastiskt fenomenala kvinnor som har levt spännande liv och satt stora avtryck i historien. En bok för stora och små att inspireras och ta lärdom av.

Följ med upp i luften tillsammans med upptäckaren och piloten Amelia Earhart, hälsa på hos konstnären Frida Kahlo och hennes färgstarka målningar, och kom ut på krigsfältet med sjuksköterskan Mary Seacole som räddade livet på ett stort antal människor.

Författaren och illustratören Kate Pankhurst är ättling till den engelska aktivisten Emmeline Pankhurst, som gjorde en avgörande insats för kvinnors rösträtt i Storbritannien. Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen har översatts till femton språk och sålt i över hundratusen exemplar bara i England.

 

Stäng meny