Irène

Irène
Serie Kommissarie Verhoeven
Författare
Medverkande
Förlag Sekwa Förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor447
Vikt250 gr
Utgiven2019-04-01
SABHce
ISBN 9789188697264

Kommissarie Camille Verhoeven är lyckligt gift och väntar sitt första barn med sin fru Irène. Men en serie spektakulära mordfall han arbetar med börjar tära på både förhållandet och krafterna. Tidningarna följer vartenda steg han tar och pressen på att han ska lösa fallen är enorm.

Det står snart klart att förövaren mördat långt fler än Camille hittills trott och allt ser ut att ingå i en sorts hyllning till kända kriminalromaner. Jakten på mördaren utvecklar sig snabbt till en personlig duell mellan två män på varsin sida om rättvisan och snart hamnar även kommissariens privatliv mitt i farans centrum. Bara en av dem som kan gå segrande ur striden - den som har minst att förlora.

Irène är första boken i Pierre Lemaitres hyllade trilogi om kommissarie Camille Verhoeven.

 

PIERRE LEMAITRE är manusförfattare för TV och film. Han debuterade som romanförfattare 2006 och har sedan dess skrivit ett flertal böcker. Genombrottet kom med thrillertrilogin om kommissarie Verhoeven, Irène är den första delen i serien. Lemaitre har mottagit både International Dagger Award flera gånger och Goncourtpriset 2013 för en av sina romaner.