fbpx

Kamrat .357

Kamrat .357
Författare
Medverkande
Förlag Mima Förlag
GenreSvenska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor267
Vikt150 gr
Utgiven2018-07-06
SABHc
ISBN 9789188681805

&nbsp;</u>

<p dir="ltr" >Ljudbokssuccén om mordet på Olof Palme nu i pocket!</u>

<p dir="ltr" >&nbsp;</u>

En kylig marsdag 2014 är en medelålders man ute och joggar längs Sveavägen i Stockholm. Han viker av till Tunnelgatan och springer hastigt uppför trapporna till Malmskillnadsgatan. Väl uppe måste han stanna och hämta andan. Åldern börjar göra sig påmind, och det stör honom. Han tänker tillbaka på den kalla februarinatt 1986 då han sköt statsminister Olof Palme. Och på det som nu är hans enda mål: Att skjuta Fredrik Reinfeldt innan han hinner bli omvald.

&nbsp;

Femtio år tidigare, när mannen var en liten pojke, försvann hans far till havs. Fadern, som var estnisk krigsflykting, arbetade på fiskebåten Spejaren. Fartyget förliste efter en dramatisk kollision med en ubåt. Varken besättningen på tre man eller Spejaren återfanns och ingen visste vad som hänt dem.

Men så hittas båten till sist, av en slump, utanför Härnösand. Året är nu 1982 och det är en händelse som får ödesdigra konsekvenser. Det är två veckor kvar till valet och det sägs att Palme kommer att ta över efter Fälldin något som väcker ont blod i vissa kretsar...</u>

<p dir="ltr" >&nbsp;</u></u></u>

<p dir="ltr" >HENRIK WENNESUND är en svensk författare, företagskonsult och före detta sjökapten. Kamrat .357, hans debutroman, är en spekulativ kriminalfiktion om mordet på Olof Palme som blev en succé när den släpptes som ljudbok.

&nbsp;

»Ett konsekvent, ogarderat och trovärdigt förslag på hur mordet på Olof Palme kan ha gått till och vem som utförde det. Wennesund skildrar mordplanen med driv och precision.« Lena Andersson

»Svårt att lägga undan den innan sista sidan är läst.« Vargnatts bokhylla

Stäng meny