Skojar du, Märta Grön?

Skojar du, Märta Grön?
Serie Lyckeskolan
Författare
Medverkande
Förlag Olika Förlag
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor28
Vikt181 gr
Utgiven2020-03-27
SABHcf
ISBN 9789188613660
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

När blir en lek taskig? Och hur gör vi för att fortfarande kunna vara vänner när det har gått för långt?

Märta och Noa bygger en koja. Och de hittar på nya och roliga ord. Det är så roligt att Märta inte märker när Noa blir ledsen. Hur ska hon göra nu?

Sagt om boken:

Budskapet är att det är viktigt att se till att alla tycker det är okej att skratta åt samma saker så att ingen blir ledsen och förstås att be om förlåtelse när något blir fel. Serien vill utmana stereotypa föreställningar och strävar efter att samspela med skolans värdegrund. I färgglada illustrationer med mycket lila, gult och grönt, samt tydliga konturer, skildras leken, skolmiljön och relationerna. Texten är lättläst och ämnet angeläget då skratt lätt kan slå över till mobbning.
Helene Ehriander, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien om Barnen i Lyckeskolan:

Den här sortens böcker behövs (...)
Agneta Warheim, BTJ

Böckerna om Barnen på Lyckeskolan är mina och treåringens favoriter. Med värme beskrivs helt olika personer med helt olika liv. Timmy Kent tycks ha någon slags funktionsvariation, och får också plats i bokens värld. Alla får vara med.
365 böcker du borde läsa

Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är  skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken  har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!
Barnboksbloggen

Vem är kär i Abel Svensson visar tydligt varför jag tycker så mycket om Olika. (...) Boken är jättefint  skriven och tar upp precis de frågor som vi pratar mycket om i familjen just nu. Den är dessutom lätt att läsa själv för den som knäckt läskoden.
Sagogrynet

Författaren Ebba Berg sätter fingret på allmänmänskliga känslor. (...) Berättelsen är fin i sin enkelhet, om behovet att känna sig omtyckt och särskild för någon.
Fria Tidningen  

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!