
Hållbarhet till middag : en etnologisk studie om hur miljövängligt ätande..

| Serie | Ekologiska skrifter Umeå univ |
|---|---|
| Författare | |
| Medverkande | |
| Förlag | Brutus Östlings bokf Symposion |
| Genre | Samhälle, politik och debatt |
| Format | Inbunden |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 251 |
| Vikt | 670 gr |
| Utgiven | 2017-01-16 |
| ISBN | 9789187483233 |
Vad hamnar på middagstallriken i en tid när hållbarhet är en aktuell global samhällsutmaning? I Hållbarhet till middag undersöks hur miljövänlighet och andra aspekter av hållbarhet omsätts till meningsfulla och vardagliga vanor i hemmen. I denna bok öppnar etnologen Matilda Marshall kylskåpsdörrar, följer med på inhandlingsrundor i mataffärer och intervjuar människor om hur de på olika vis tar sig an hållbarhet i sin vardag genom sin matkonsumtion. Studien fokuserar på personer med intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor och hur de länkar olika mat- och inköpsvanor till dessa komplexa och globala frågor. Det växande ekologiska varuutbudet, den lokalproducerade mjölken och den sociala måltiden är några av de teman boken behandlar; teman som belyser olika kulturella föreställningar om och förutsättningar för en hållbar matvardag. Studien visar hur hållbarhet som fenomen och praktik ständigt förhandlas och balanseras i vardagslivet.
Matilda Marshall är verksam vid Umeå universitet. Detta är hennes doktorsavhandling.
























